Prvinsko razvajanje

Prvinsko razvajanje ob živem ognju v kaminu se dopolnjuje s  kopeljo v ogrevani leseni kadi na prostem in savnanjem v finski savni. V mirnem naravnem okolju, obkroženem z gozdovi, čistim zrakom ter mirom in svobodo, je doživetje v topli vodi lesene kadi ob prasketanju ognja in vonju gorečih drv neponovljiva izkušnja. Posebno v jesenskih, zimskih […]

Prvinsko razvajanje Read More »

Idrijski žlikrofi

“Najbolj priljubljena in daleč naokoli najbolj znana idrijska jed so žlikrofi. Podobni so dunajskim Schlikkrapfertin, majhnim testenim zavitkom z vloženimi krofki, toda s posebno vsebino. In prav ta vsebina je največja skrivnost in umetnost pravih žlikrofov. Po idrijsko se tem vloženim krofkom reče kugelce. Idrijčanke prav v njih denejo vse svoje kuharsko znanje, ljubezen in hrepenenje. Dobro uspeli žlikrofi

Idrijski žlikrofi Read More »

Orehova potica

V knjigi Slovenska potica – vseh sladic kraljica lahko poiščemo preko 100 receptov sladkih in slanih potic. Vsaka gospodinja jo naredi seveda malo po svoje, tako da so možnosti zares neomejene. Sama sem tokrat pripravila najbolj klasično orehovo, meni najljubša je slana z luštrekom in čebulo, obiskovalce kmečke tržnice pa sem prepričala z jabolčno potico.

Orehova potica Read More »

Sprehod v naravi

7.500 do 10.000 korakov dnevno pomeni približno eno uro časa, oziroma okrog sedem kilometrov energične hoje. Hoja je odlična vsakodnevna aktivnost, saj lahko hodimo kjerkoli in kadarkoli. S hojo krepimo vse mišice v telesu, v eni uri porabimo od 300 do 500 kalorij, hodimo lahko po ravnem ali bolj razgibanem terenu. Hoja pozitivno vpliva v

Sprehod v naravi Read More »

Mojca Cimerman

Mojca Cimerman je po poklicu profesorica razrednega pouka in je zaposlena kot učiteljica v osnovni šoli. Uživa v tem, da je učiteljica, mama in babica. Pred nekaj leti se je preko svoje agencije za digitalni marketing prvič spoznala z bloganjem in digitalnim načinom življenja. Ker je Mojca sodobna ženska z močno vizijo, je vedno usmerjena

Mojca Cimerman Read More »