Gospod B z vrtnicami

Z Gospodom B sva skoraj isti letnik, no, Gospod B je nekoliko mlajši, ampak to me seveda ne moti. Gospod B je redno vzdrževan, negovan, zadnja izboljšava je novo tapecirana notranjost in treba je priznati, da izgleda vrhunsko. Gospod B je šarmanten gospod v zrelih letih, eleganten, v odlični formi, druženje z njim je čisti užitek, zapelje nas v neke druge čase in  z vso radostjo sva si privoščila kanček nostalgije.

Gospod B. Beetle…Budja…Baron je v Hiši Budja pripravljen, da zapelje tudi vas in vas  po vijugasti cesti s čudovitimi razgledi odpelje v neokrnjeno naravo Pohorja in k Turistična & ekološka kmetija Pri Baronu na slastno kosilo, ki ga pripravijo iz domačih sestavin ekološke pridelave. Če ste ljubitelji piknikov, vam v Hiši Budja pripravijo piknik košarico in tako si lahko sami izberete najlepši prostorček za  razvajanje z Gospodom B.  Jaz sem se mu z največjim veseljem pustila zapeljati.

Sva torej iz časa Jackie Kennedy in prva dama še nikoli do tedaj ni bila taka stilska oblikovalka trendov. Ženske so želele kopirati njen eleganten in moden videz. Moda 60. tih oziroma zgodnjih 70. tih let je bila torej zelo ženstvena.  Šestdeseta leta so znana kot ena najbolj modno osveščenih časov v zgodovini. Slogi, ki so se začeli v tem času, imajo opazen vpliv tudi na današnje modne trende. In tudi, če danes ne želimo izgledati, kot da smo izstopile iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, so lahko nekateri modni elementi tega časa vedno dobrodošli dodatki v naši garderobi.

MJZ Fashion, Brigita Potočki: »Ko pomislimo na stil petdesetih let prejšnjega stoletja, pomislimo na ženstvene kose, ki so poudarili postavo. In to je tisto, kar sva z izbiro tokratnega stajlinga poskušali ustvariti z Martino. Ozek pas, poudarjen s širokim belim pasom, pikčasto krilo podloženo s krinolino za večji volumen, bela bluza in nepogrešljivi biseri ter za piko na i bela očala. Brezčasen stil, ki ga brez težav umestimo tudi v današnje okolje.«

Brezšivne najlonke so bile uvedene v šestdesetih letih. Ženske so pred nogavicami nosile pasove, da samostoječe najlonske nogavice niso padle. V spletni trgovini Svet nogavic lahko izbiramo v zares veliki ponudbi samostoječih nogavic, podvezic in pasov za nogavice.

Pin-Up pas Rhodos na 6 trakcev je pas, izdelan po podobnih krojih iz 50-ih let. Odlikujejo ga udobnost, 6 zaponk, ki držijo tudi neelastične nogavice (redkost med pasovi), zanesljivost, železne zaponke namesto plasičnih, široki nastavljivi trakovi in večstopenjsko zapiranje.

Zelo eleganten je pas znamke Silky. Izdelan je iz elastične čipke, ima 4 zaponke za nogavice, zaradi svoje majhnosti neopazen tudi pod oprijetimi oblačili.

Jaz sem se tokrat odločila za mrežaste samostoječe nogavice v beli barvi, ki imajo silikonske trakove za oprijem na kožo, tako da posebnega pasu ne potrebujemo. Prvič sem sem nosila mrežaste samostoječe in priznam, da je moje navdušenje nad njimi popolno. Zaradi silikonskih trakcev stojijo fiksno na nogi in ne polezejo, kar zagotavlja popolno udobje. Videz mrežastih nogavic pa je dosti bolj trendi kot pri gladkih.

V spletni trgovini Svet nogavic  je ta model na voljo kar v 11 različnih barvah, poleg tega pa lahko izbiramo med veliko različnimi modeli, različnimi velikosti mrež, lahko se odločimo za vzorčaste ali nogavice s črto. Mrežaste nogavice Noemi so na voljo v celo v velikosti številka 5,  model Sonia pa celo v velikosti 6. Domišljiji pa se popolnoma predamo v celi paleti različnih barv.

Nika Mirt  je pri izdelavi make upa najprej poiskala primerno podlago za moj tip kože, na katero je nanesla praimer, tekočo podlago in puder v prahu. Poudarili sva obrvi in predel okrog oči. Lepe in polne ustnice veljajo za enega najbolj čutnih delov našega telesa, zato sva jih za to priložnost nekoliko bolj poudarili. Sicer pa z makeupom nisva pretiravali.

Čudovito frizuro  Jackie Kennedy mi je izdelala Jasna Rojko  v Petite salonu v Mariboru. Frizura je bila pojem 60. let in ženske so porabile veliko časa in energije za popoln videz.  Midve sva pričeli s sveže opranimi lasmi, končali pa z kar nekaj pripomočki za stiliranje in seveda s precej spretnosti Jasne Rojko. In tako kot mnogi drugi trendi, se tudi ta frizura vrača v modo, seveda v precej bolj ležerni različici.

Urejene po petdesetem, Foto: Tomaž Rižnar

Hiša Budja: Gospod B

Styling: Brigita Potočki, MJZ Fashion

Nogavice:  Svet nogavic

Make up: Nika Mirt Make up Artistry

Frizura: Petite Salon Jasna Rojko