Masažni bazen doma

Ali je lahko dom sanjska destinacija za lep in sproščen dopust? Bomo letos potovali ali bomo še malo počakali? Bi se morda malce potrudili in si z majhnimi dodatki pričarali kar doma najlepše počitnice? Če nekoliko razmislimo, bomo kmalu ugotovili, da se da marsikaj. In ideja o masažnem bazenu doma je božanska.

Predstavljajte si, da z zaprtimi očmi uživate udobno nameščeni v topli vodi, med tem ko vam brbotajoči mehurčki masirajo telo. V ozadju slišite mehke melodije instrumentalne glasbe in v zraku vohate rahel vonj po sivki. Odprete oči in za trenutek skoraj ne morete verjeti: pozabili ste, da niste v pregrešno dragem wellness SPA centru, ampak v udobju svojega doma in svojega masažnega bazena Lay-Z-Spa®.

Hidroterapija

Po dolgem in napornem dnevu ni nič bolj sproščujočega kot potopiti se v toplo, brbotajočo vodo kar na svojem dvorišču. Kopeli so še posebej priporočljive ob večerih. Nekatere študije so pokazale, da so ljudje, ki so se namakali v kopeli pred spanjem, imeli mirnejši in globlji spanec. Stari Grki so verjeli, da se v vodi skriva esenca življenja. Uporaba vode je bila kot terapevtsko sredstvo dokumentirana že v antiki. Velik zagovornik hidroterapije je bil bavarski menih Sebastian Kneipp, ki je postavil temelje hidroterapije, kateri povečini držijo še danes.

Hidroterapija je uporaba vode z namenom lajšanja zdravstvenih težav in za splošno izboljšanje počutja. Izkazala se je kot izjemno učinkovita oblika naravne terapije. Za sedečo kopel v masažnih bazenih si lahko toploto vode prilagodimo svojemu lastnemu občutku. Za zmanjšanje splošne napetosti v telesu uporabimo kopel s temperaturo 33­­–35 °C (blizu temperaturi kože).

Za ženske pa so najbolj koristne prav sedeče kopeli, ki izboljšajo in pospešijo delovanje podtrebušnih organov. Slabo delovanje podtrebušnih organov spremljajo številni pojavi, kakor so mastna koža, mozolji, prhljaj, lišaji, srbenje. Tudi duševno in čustveno ravnotežje pri ženskah je močno odvisno od pravilnega delovanja podtrebušnih organov, predvsem jajčnikov. Vsaka ženska lahko sama z gibanjem, s telovadbo in posebno z rednimi sedečimi kopelmi poskrbi za pravilno prekrvavitev. Naše dobro počutje je torej močno odvisno od redne telesne nege. K temu pa sodijo tudi vodne sedeče kopeli, zato je prav in priporočljivo, da jih vnesemo v naš vsakdan.

Voda je seveda zelo koristna tudi za pitje in je tako pomemben sestavni del hidroterapije. S pitjem zadostne količine vode lahko pridobimo veliko sveže energije. Redno pitje vode izboljša strukturo naše kože in ker iz telesa odstranjuje toksine, je koristna tudi za prebavo.

Voda naj bo torej naša vsakdanja navada in naš zvesti spremljevalec. 

Kromoterapija z LED lučkami

V svojem masažnem bazenu Lay-Z-Spa® si lahko nastavite barvno atmosfero, ki natančno odraža vzdušje vašega večera. Svojemu večernemu sproščanju ali druženju dodajte barve, ki mu najbolj pristajajo. LED lučke v masažnem bazenu ustvarjajo 7 različnih barv.

V mnogih starih kulturah so že davno pred nami poznali pomen barv ter njihov zdravilni in blagodejni učinek na človeka. Zdravljenje z barvami ali kromoterapija ima velik vpliv in pomen na naše čustvovanje in tudi na naše fizično telo. Barve lahko delujejo čudežno – žalost spremenijo v veselje, otožnost v radost, oddaljenost v bližino, temo v svetlobo in v naše počutje vnesejo nove energije.

Če se nekoliko bolj posvetimo preučevanju vpliva barv na naše zdravje in psihično počutje, pridemo do dejstev, da vsaka barva vpliva na svojo čakro, torej na energetsko središče v našem telesu. Z barvami lahko čakre prečistimo in spodbudimo njihovo delovanje, na ta način pa odpravimo vzroke slabega psihičnega ali fizičnega počutja. Barve pa ne stimulirajo le telesnih čaker, pač pa tudi naše možgane in hipofizo (majhno žlezo, ki nadzoruje in uravnava delovanje drugih, podrejenih žlez z notranjim izločanjem). Kakšen vpliv ima določena barva na človeka, je odvisno od tega, v katero skupino spada. Delimo jih na tople, nevtralne in hladne. Tople barve spodbujajo in grejejo, hladne pa umirjajo, sproščajo ali ohlajajo.

Več o zdravilnih učinkih določenih barv lahko izvemo pri alternativnih zdravilcih, ki se s tem bolj poglobljeno ukvarjajo. Dejstvo pa je, da barve na nas resnično vplivajo. Si predstavljate, da barv ne bi bilo? Kakšen bi bil črno-bel svet in kakšno bi bilo potem naše življenje?

LED lučke v masažnem bazenu Lay-Z-Spa® imajo torej mnogo večjo moč, kot se zdi na prvi pogled.

Aromaterapija

je zdravilna nega s pomočjo dišav, ki si jo z zelo malo truda lahko naredimo doma. V bližini masažnega bazena prižgemo dišeče svečke in jih postavimo v večji steklen kozarec. Steklen kozarec bo ščitil svečko pred vetrom, pa tudi možnost kakšne druge nezgode je na ta način precej zmanjšana. Dišeče svečke lahko nadomestimo z navadnimi čajnimi svečkami, v katere po kapljicah dodamo naravna eterična olja.

Eterična olja na nas delujejo na fizičnem, psihičnem, čustvenem in duševnem nivoju. Aromaterapija nam tako lahko pomaga pri preprečevanju nastanka težav, pa tudi pri njihovem odpravljanju in lajšanju.

S pomočjo aromaterapije in eteričnih olj lahko zelo učinkovito ublažimo stres. Eterična olja, ki dokazano zmanjšujejo stres, so tista, ki običajno vsebujejo večji delež kemijske spojine linalol. To ni nič nepričakovanega, saj linalol deluje sedativno in antidepresivno. Eterična olja nerolija, petitgraina, sivke, bergamotke in muškatne kadulje vsebujejo veliko linalola, zato so uporabna za sproščanje, delujejo proti tesnobnosti in za zmanjšanje posledic stresa.

Seveda pa lahko uporabimo katero koli eterično olje, katerega vonj nam je všeč v določenem dnevu. Pozornost velja nameniti zgolj temu, da poiščemo naravna eterična olja.

Terapija z glasbo

Glasba ima neposreden dostop do človekovega čustvenega in podzavestnega sveta, zato se uporablja tudi v terapevtske namene. Glasbena terapija je seveda posebna strokovna praksa, s katero je mogoče lajšati določene težave in izboljšati razpoloženje. Je pa glasbena govorica prirojena vsakemu človeku in zato prav vsem nudi najpristnejšo komunikacijo z okoljem ali s samim sabo. Glasba ima moč zdravljenja, spodbujanja in pomirjanja.

Večerna izkušnja v masažnem bazenu Lay-Z-Spa® bo ob poslušanju sprostitvene instrumentalne glasbe še bolj popolna, če bomo zaprli oči, se popolnoma predali lepim melodijam in razmišljali le o lepih stvareh.

Dosegljive sanje

Masažne bazene Lay-Z-Spa® si lahko privoščimo po zelo dostopni ceni, uporabimo pa ga lahko praktično kjer koli, saj potrebujemo le ravno podlago. Tudi praznjenje vode iz bazena je hitro in enostavno. Masažni bazen skupaj s pokrovom zagotavlja stabilnost, udobje in temperaturno izolacijo. V osnovni opremi bazena je tudi črpalka, ki bazen hitro napihne, ogreje, zažene filtracijo in nadzoruje masažni sistem. Sproščujoči vroči mehurčki prihajajo iz spodnjega dela stene napihljivega masažnega bazena. Vzdržljiv material pa zagotavlja, da bo masažni bazen ohranil svojo obliko, ne glede na to, kolikokrat bo napihnjen ali izpraznjen, saj je v notranjosti ojačan s sistemom stebrnih prekatov. S posebno tehnologijo, ki omogoča uporabo bazena skozi vse leto, je omogočeno segrevanje vode in stalna temperatura vode, ki ne pade pod 10 °C.

Kakšen masažni bazen Lay-Z-Spa® bomo izbrali?

Masažni bazeni Lay-Z-Spa® so odlična opcija za tiste, ki si ne morejo privoščiti izvajanja zahtevnih gradbenih posegov znotraj ali v neposredni okolici svoje hiše, ali pa si preprosto želijo imeti napihljiv bazen za masažo, ki ga lahko po želji uporabijo na različnih krajih. Masažni bazeni linije Lay-Z-Spa® so na izbiro v različnih velikostih: manjši za 4 osebe ali večji, katere lahko uporablja celo 7 oseb istočasno. Prav tako lahko izbiramo med različnimi vrstami masažnih sistemov.

Novost pri nekaterih masažnih bazenih Lay-Z-Spa® je možnost upravljanja na daljavo s pomočjo mobilne aplikacije. Ta funkcija je še posebej uporabna za ljudi, ki radi optimalno izkoristijo svoj čas. Če imate dostop do interneta, lahko, ne glede na to, kje ste, s telefonom ali tablico svoj masažni bazen aktivirate, mu nastavite temperaturo vode in tik pred prihodom domov vklopite hidro masažo, da vas v toplini doma pričaka tudi sproščujoč zvok brbotajoče vode.

Napihljiv masažni bazen lahko uporabljamo za masažo z zračnimi mehurčki za sproščanje, kot hidro masažo za športnike in regeneracijo ali kot barvno terapijo z lučkami. V njem lahko v mehurčkih uživa cela družina ali pa si naredimo romantičen večer v dvoje.

Ali nismo zapisali več kot dovolj razlogov, da razmislite o nakupu svojega masažnega bazena?

Celostna sprostitev telesa, ki ste jo prej lahko doživeli samo v wellness centrih ali SPA-jih, je zdaj postala dostopnejša in jo lahko imate tudi doma. Najhitreje in najceneje boste do svojega lastnega kotička za redno sproščanje s toplo vodo, hidro masažo in barvno terapijo prišli tako, da napihljiv masažni bazen ali – kot mu nekateri tudi rečejo ­– napihljiv jacuzzi kupite pri Bestway.si in si uredite svoj mali raj za sproščanje in regeneracijo.