Tattoo z Niko Mirt – Tattoo Artistry

Hm, ker je tattoo trajna oznaka in ne obstaja nobena metoda za odstranitev tetovaže, sem pred odločitvijo o tem seveda temeljito razmislila. In ker je bila želja precej močna in se je dokaj vztrajno pojavljala, je postal en majhen tattoo pač nujen. Odločila sem se za tetovažo v Studiu Nike Mirt.

Antropologi trdijo, da so , da so našli oznake, ki naj bi bile neke vrste tetovaže, na mumificiranem truplu, starem 5000 let. Tetovaže so našli tudi na egipčanskih in drugih mumijah. Se je pa ta umetnost bolj kot v Evropi razvijala na Srednjem vzhodu in v Aziji. Danes so tetovaže povsod nekaj povsem običajnega, vsakdanjega in zabavnega.

Vsakdo ima lahko svoj tehten razlog za odločitev imeti tattoo. Verjetno je z razlogom povezan tudi motiv, saj nam mora tattoo vsekakor nekaj pomeniti, biti nam mora všeč,… Ni pomembno, ali je vaša tetovaža všeč vsem, pomembno je, da je všeč vam in da vam nekaj pomeni. Motiv je torej zelo in popolnoma osebna odločitev.

Najprimernejši čas za tetoviranje v hladnejših mesecih leta, saj je nega nove tetovaže v poletnih mesecih bolj zahtevna. Po tetoviranju se za nekaj časa odpovemo sončenju, pa tudi kopanju v morju ali bazenu. Začasno se odsvetuje tudi savnanje in namakanje v kadi. Previdnost je potrebna predvsem zaradi preprečevanja infekcije na mestu tetovaže. S pravilno nego poskrbimo, da se koža lepo zaceli, tetovaža pa tako ne bo zbledela.

Najpogostejša tehnika tetoviranja je s pomočjo električnih igel, nekateri umetniki tetoviranja pa še vedno uporabljajo starejšo tehniko z ročnim vbadanjem igel. Črnilo se nanaša v drugo plast kože, v dermis – to je dovolj globoko, da tetovaža ostane nespremenjena vse življenje.

Na različnih predelih telesa je lahko bolečina ob tetoviranju različno močna. Smo pa ljudje tudi sicer zelo različni in tako tudi bolečino različno občutimo. Priporočljivo je, da nam tetovažo naredi nekdo, ki mu zaupamo. K Niki Mirt tudi sicer hodim na ličenje, zato vem, da je pri njej prijetno, urejeno in vse tako, kot mora biti. Visoki higienski standardi so prav tako tudi zagotovilo za preprečitev raznih okužb. Zato je bila tudi odločitev za izdelavo tattooja pri njej precej enostavna.

Moj prag bolečine je sicer precej nizek in zato mi je bilo sprva, priznam, malo neprijetno. Koliko in na kakšen način je bolelo, bi najlaže opisala kot nekoliko pekoč, neprijeten občutek praskanja. Res ne tako hudo, kot sem sprva pričakovala. In ko je bil premagan začetni strah, sva lahko mirno klepetali in sem z lahkoto pozabila, da nastaja tetovaža. Res ni bilo zelo hudo. Nika mi je pomagala pri natančni izbiri velikosti in tudi pri izbiri mesta tattooja.

In kadar je vse narejeno pravilno: pravilna izbira tetovatorja, motiva, kvalitetno izdelan tattoo, upoštevanje navodil po tetovaži,…  je lahko veselje in zadovoljstvo z novim tattoojem popolno in trajno. In seveda tudi zabavno.