martina slabnik urejene po petdesetem

Na strani UrejenePoPetdesetem skupaj iščemo in razmišljamo, kako v največji meri razvijati notranjo lepoto in iskati pot, na kateri bomo urejene žarele tudi navzven.

Moje ime je Martina Šlabnik, stara sem 53 (2020) in vse, o čemer vam pišem ali delim, tudi sama uporabljam, nosim in živim. Vem, kaj je sreča, radost, veselje in trpljenje. Vem pa tudi to, da za trpljenjem vedno pride radost, za dežjem sonce, za temo svetloba, za nočjo dan … Pomembne so stvari, ki nas lahko osrečujejo in naredijo lepe in zadovoljne. Prepričana sem, da je naš zunanji videz predvsem odsev notranjega stanja in prepričana sem o pomenu usklajenosti telesa, uma in duha.  Naše počutje bo boljše, če se bomo imele rade, če se bomo zase pripravljene potruditi ter če bomo v svoje bistvo in v svojo podobo vložile nekaj časa in energije.

Nekateri zelo srečni ljudje vse življenje počnejo stvari, ki jih osrečujejo. Delajo v poklicu, ki je njihov hobi, njihova strast. Ste se našle med njimi? Če je odgovor ne, potem je čas, da zopet poiščemo otroka v sebi. Nekaterim uspe, da poleg službenih obveznosti in skrbi za družino vseeno najdejo tudi čas zase in takrat počnejo, kar jih razveseljuje. Mnogim pa se zgodi, da skrb za blagostanje in vsakodnevna opravila popolnoma zapolnijo njihov urnik in jim zmanjka časa zase. Zato je pravilno, da se vedno znova vprašamo, kaj nas zanima, kaj nas razveseli, kaj bi nas naredilo žive, kaj si želimo, kaj je tisto, kar bi počele z ognjem v srcu. Pravzaprav je v naših letih za to vprašanje skrajni čas. In to ne glede na to, kar se nam dogaja (berite prosim ta stavek kot odebeljen in podčrtan). Poiščimo in razvijajmo tisto, kar nas prevzame do te mere, da nam ne bo škoda našega časa, da bomo pozabile na hrano, da bomo pozabile na skrbi, da se bomo v početje popolnoma potopile, lahko tudi pozabile na čas. To nam je dovoljeno in v določeni meri nam tudi pripada. Kadar počnemo stvari, ki nas razveseljujejo, tudi naša zunanjost žari in sveti na drugačen način. Iz nas se širi pozitivna energija, ki je dostikrat opazna mnogo bolj kot samo urejen zunanji videz.

Iskale bomo torej oboje. Na strani UrejenePoPetdesetem skupaj razvijamo notranjo lepoto in iščemo pot, kako urejene zasijati tudi navzven.

Vabim vas, da skupaj razmišljamo o različnih področjih, ki so del naše celotne urejene podobe – o načinu življenja, o knjigah, frizurah, stiliranju, stilskih preobrazbah, dišavah, kozmetiki, nakitu, razvajanjih, modnih dodatkih … Pa seveda o oblekah in obutvi. Če se s čim ne boste strinjale, je najbolje, da se za to enostavno ne zmenite. Če pa se vam bo na tej strani ponudila samo ena zamisel, ki vam bo koristila, potem so objave smiselne in namen dosežen.

In še nekaj je – tu zares ni pomembno, kaj počnete na tem svetu. Lahko ste knjižničarka, kuharica, medicinska sestra, čistilka, raziskovalka …  Kar koli. Šteje zgolj želja in pripravljenost po urejenem in negovanem videzu ter dobrem počutju.

In ker več glav več ve, vabim tudi vas, da mi pišete na urejenepp@gmail.com in predstavite svoje zgodbe, svoja spoznanja, svoje nasvete, svoje fotografije in skupaj bomo pripravile objave, ki bodo koristne in ki si jih bomo z veseljem ogledale in prebrale.

V navdih mi je bila knjiga Babe ne tarnajo. Kot pravi avtorica Jean Shinoda Bolen: »Babe ne tarnajo, sočne so in zaupajo svojim instinktom. Ne moledujejo. Meditirajo. S srcem izbirajo pot. Goreče se zavzemajo. Resnico govorijo s sočutjem. Poslušajo svoje telo, se na novo izumljajo. Ko je treba, uživajo v lepih stvareh in v svojem življenju.«. Avtorica poudarja predvsem notranjo lepoto in babe označuje kot sočne ženske po petdesetem.

Dejstvo pa je, da  je zunanji videz tudi ali pa predvsem odsev notranjega stanja.

V teh letih nam je življenje že postreglo z odmerki dobrega in malo manj dobrega. Smo v letih, ki nas opominjajo, naj dobro izkoristimo svoj čas, energijo in življenjsko moč. Ne bomo skrivale, da je za nami že dolga pot, lahko pa pokažemo, da imamo še dovolj energije in veselja do lepega in dobrega. Lepo staranje pa je seveda cilj, ki si ga je vredno želeti. Naše počutje bo boljše, če se bomo imele rade, če se bomo zase pripravljene potruditi, če bomo v svoje bistvo in v svojo podobo vložile nekaj časa in energije. Seveda se zavedamo, da nismo popolne, vendar nam je lepo, če smo urejene in zadovoljne.

Okoliščine so pač, kakršne so. Na veliko stvari ne moremo vplivati, lahko pa jih sprejmemo na način, ki bo za nas znosen ali pa celo lep in prijeten. Ukvarjajmo se s čim, kar nam je v veselje, kar nas radosti. Poiščimo in razvijajmo svojo strast in svoje zanimanje. Pojdite na sprehod, zaplešite, zapojte, rišite, slikajte, kvačkajte, meditirajte, se pogovarjajte, zapišite pesem in naredite občasno kaj novega, neznanega … Nešteto majhnih stvari, ki osrečujejo, je dostopnih prav vsem. Hvaležna sem, da se je na fb strani UrejenePoPetdesetem že pričelo naše spletno druženje. V veliko veselje mi bo, če vam bodo moji predlogi v pomoč, resnične zgodbe resničnih žensk v navdih, deljene objave v zadovoljstvo in če vam bo druženje na strani Urejene po petdesetem prijetno in koristno. 

Lepo vabljene v našo družbo.