Naravni deodorant

Naravni deodorant

je lahko nežen do kože in hkrati neusmiljen do neprijetnih telesnih vonjav. Toplejši meseci so pred nami in skupaj  z njimi prihajajo tudi vroči dnevi in več potenja. Deodorant je izdelek, ki ga prav vsi dnevno uporabljamo, zato je prav, da smo pozorni na to, kaj ponudimo svoji koži. In preko kože seveda svojemu telesu in sebi.

Večina deodorantov, ki niso izdelani iz naravnih sestavin, vsebujejo aluminijeve spojine, ki preprečujejo potenje. In prav grozljivo je dejstvo, da dnevno nanašamo na kožo sestavino, ki je tako močna, da maši žleze in na ta način preprečuje potenje. V naravnih deodorantih ni aluminija, alkohola in umetnih dišav, obenem pa preprečujejo razvoj bakterij, zaradi katerih nastaja neprijeten telesni vonj.

10 razlogov, zakaj uporabiti naravni deodorant:

  • NE zavira naravnega procesa potenja.
  • NE maši por.
  • NE vsebuje kemičnih sestavin.
  • NE ruši naravnega ravnovesja naše kože.
  • NE pušča madežev na oblačilih.
  • NE vsebuje zdravju škodljivih sestavin (aluminijeve spojine, parabeni, PEG, sintetične dišave, ftalati,…).
  • UČINKOVITO preprečuje razrast bakterij in nastanek neprijetnega vonja.
  • Je NEŽEN do kože.
  • Prijetno DIŠI skozi cel dan
  • Preverjeno DELUJE! 

Protibakterijsko, protiglivično, protivirusno, skratka antiseptično delujejo etetična olja. Soda bikarbona velja za zelo učinkovito deodorantno sestavino, ker zatira bakterije. Kožo mehča in očisti in je vsestransko uporabna. Za belo obarvanje  deodorantov se uporablja koruzni škrob, saj ne pušča belih sledi na koži. 

Med izdelki Naravne kozmetike Katarinca lahko izbiramo med dvema  deodorantoma in sicer sta to TEA in DEA, oba pa sta na voljo v stiku ali v lončku.

TEA – dve odlični rastlini v deodorantu, ki v kombinaciji z ostalimi sestavinami  nudita dišečo in močno zaščito skozi cel dan sta čajevec in geranija.

ČAJEVEC je poživljajoč in se poleg prijetnega vonja ponaša tudi s protibakterijskim, protiglivnim in protivnetnim delovanjem.

GERANIJA (pelargonija) pa poleg močnega cvetnega vonja deluje prav tako dokazano antioksidativno, protibakterijsko, protiglivnoin protivnetno.

DEA –  deodorant z ingverjem, sivko in  limonsko travo je primeren tako za ženske kot za moške.

INGVER se pogosto se uporablja kot dišava. Dokazano deluje antioksidativno, protiglivno in protivnetno.

SIVKA deluje pomirjevalno in blagodejno na vse tipe kože.

LIMONSKA TRAVA se uporablja zaradi protimikrobnih lastnosti.

Recept iz narave, ki ga brez težave pripravimo doma

Če imamo večje težave s potenjem, si lahko sami pripravimo povsem naraven povretek iz hrastove skorje, orehovih listov in timijana, ki bo deloval blago na kožo in lojnice.

V enem litru vode povremo 40 g hrastove skorje, 30 g orehovih listov in 20 g timijana. Pripravljen povretek uporabimo za umivanje dvakrat dnevno.

Z uporabo naravnih kozmetičnih izdelkov bomo že z majhno in enostavno spremembo svojih navad naredili veliko več koristnega, kot si lahko predstavljamo. Znano je, da koža ni samo organ za izločanje, ampak tudi sprejema. Telo skozi pore v njej stalno sprejema vse, kar ji ponudimo. Zato je priporočljivo, da ne uporabljamo sintetičnih snovi, pač pa le naravna zelišča in olja, naravne kozmetične izdelke in naravna mila.