Leonida Kmetec Ćeranić

je dama, ki se nam danes predstavlja. Prav v letošnjem letu obeležuje 20 letnico delovanja svojega kozmetičnega salona  »Kozmetika in mikropigmentacija Lea«. Leonida Kmetec Ćeranić živi in dela v Framu pri Mariboru. Veliko truda, vztrajnosti ter veselja in strasti do kozmetike je bilo potrebno, da si je ustvarila uspešen posel, ki jo danes razveseljuje in izpopolnjuje.

Ob tej priložnosti nam je zaupala o svojih željah, upih, poteh in preprekah, ki so jo pripeljale do njenega cilja:

»Postati človek, ki bo s svojim znanjem spreminjal življenja drugih in svoje znanje delil naprej na generacije za sabo je bilo poslanstvo, ki mi je bilo položeno v zibelko. Izhajam iz družine v kateri je bil že dedek učitelj in generacija pred mano ravno tako izhaja iz prosvete. Od mene se je tudi zaradi tega pričakovalo, da bom tovrstnemu poslanstvu sledila. Kljub temu, da sem se trudila ugoditi pričakovanjem družine, zadovoljstva ob tem nisem čutila. To pa me je vodilo naprej, da sem sledila svojim željam in si na ta način s časom postavila jasne cilje o tem, v katerem poklicu je moje mesto in kaj si zares želim.

Veliko energije sem tako vlagala v osebni razvoj, obiskovala sem različne seminarje, tečaje in tako pridobila znanje in spretnosti s področja kozmetike. Pri iskanju sebe nikoli ne bom pozabila stavka gospe Janje Jeršin, ko je dejala, da sem rojena kozmetičarka in prav bi bilo, da bi sledila svojemu poslanstvu. Svet kozmetike me je tako dobesedno posrkal vase in resnično izpolnil moje sanje. Po zaključenem šolanju sem končno dobila potrditev, da je kozmetika moja bodoča poslovna pot in naredila dodaten korak. Zaprla sem vrata prejšnjemu življenju in si tako začrtala novo usodo vendar z jasnim ciljem. Želja je bila samo ena in sicer začeto nadaljevati in končno delati nekaj, kar me veseli in tako izpolniti svoje sanje. Želela sem biti drugačna od ostalih ponudnikov, hkrati pa delovati napredno in na drugačnih temeljih.

Prvih nekaj let je bilo zelo težkih. V moji naravi ni, da bi obupala in zavedala sem se, da moram skozi težka obdobja, v kolikor si želim ustvariti lepšo in boljšo prihodnost. Vse več je bilo tudi ljudi, ki so prihajali v moje življenje in so mi pri tem pomagali. Dopuste sem posvečala nabiranju dodatnega znanja in spretnosti in posledično s tem sem prišla do moje specializacije na področju mikropigmentacije. »Kozmetika in mikropigmentacija Lea« je postala del mene. Skupaj z blagovno znamko sem se razvijala tudi sama in danes lahko s ponosom povem, da živim svoje sanje.

Izven poslovnega področja me najbolj razveseljuje in pomirja čas, ki ga preživim z družino – z možem, sinom in seveda z našim kužkom Šnufijem. Zaradi vseh poslovnih obveznosti sem dostikrat zelo obremenjena in takrat me najbolj sprošča sprehod v  naravo. Menim, da vse to ohranja mojo zunanjo in notranjo lepoto ter doprinese k odličnemu počutju. Vsekakor pa moram dodati, da kot kozmetičarka seveda zelo dobro poskrbim za zdrav izgled svoje kože. K temu spada jutranja in večerna rutina nege obraza.

Moj moto življenja:

Delaj z drugimi tako kot bi si želel, da drugi počnejo s teboj!

Moj moto ustvarjanja v zasebnem in poklicnem svetu je:

Vsak dogodek in nova situacija v katero sem prišla je zato, da naredim iz nje najbolje kar se da in predvsem, da se nekaj naučim za bodočnost. Vedno grem s srcem naprej po poti!

V življenju mi je bilo dano, da sem se v enem telesu rodila dvakrat:

Prvi del življenja je bil na izkušnjah svojih prednikov, ki so mi naredili okvire vrednot, ki so mi prinesli lepo telo in nespoštovanje do samega sebe.

Drugi del življenja je bil zgrajen s profesionalno pomočjo psihoterapevtke in me je postavil v življenje, ki ga živim sedaj. Sem srečna, cenim vsak dan, ko se zdrava zbudim. Hvaležna sem za harmonično družino, zdravega sina, ki sem ga po naravni poti dobila pri 41 letih. Hvaležna sem za moža, ki mi popolnoma stoji ob strani.

50. rojstni dan mi je pomenil, da grem v novo obdobje življenja z naravo, soncem in ljubeznijo.«