Zmerna vadba

V teh dneh smo že krepko zakorakali v postno obdobje.

Kaj v tem času počnemo? Se postimo? Se čemu odrekamo? Smo aktivne? Poskušamo izgubiti kakšen kilogram?

O postenju in odrekanju sem že pisala:

Hujšanje, post, odrekanje,…

Tokrat pa vsa vabim, da temu dodamo še zmerno fizično aktivnost.

Vsi že vemo, da redna in zmerna fizična aktivnost krepi obrambne sposobnosti organizma ter seveda zmanjšuje stres in vpliva na naše splošno dobro počutje. Dejstvo je, da se pozitivni učinki pokažejo že po kratkotrajni vadbi, tudi če morda prej nismo bili fizično aktivni. Začnemo pa vedno zmerno in izberemo vadbo, ki nam je toliko všeč, da bomo lahko v njej uživali. In potem samo vztrajamo.

Potrebujemo nekaj zelo preprostih stvari, ki so hkrati tudi finančno zelo dostopne: podlago za vadbo, uteži za roke, udobne hlače in majico. Za oblikovanje postave in za ozek pas bi toplo priporočila vadbo z obročem, ki izjemno pripomore tudi k boljši telesni drži in poskrbi za dodatno porabo kalorij.

Vse našteto dobimo v Decathlonu za manj kot 50 €.

In ker prihajajo toplejši dnevi, je lahko vadba na svežem zraku boljša izbira, kot vadba v zaprtih prostorih. Ker verjetno večino svojega časa preživimo v zaprtih prostorih, se bomo na ta način lahko močno predihali in napolnili z dobrim razpoloženjem. Izbira kraja in dejavnosti nam prinaša tudi precej svobode. Z zmerno telesno aktivnostjo  na prostem torej lahko spremenimo svoj življenjski slog na bolje.