Slavica Vidrih

S Slavico sva se spoznali preko bloga Chic50Plus.com in YouTube kanala z istim imenom.
YouTube kanal najdete na spletnem naslovu:
https://www.youtube.com/c/Chic50Plus/featured
Blog pa na spletnem naslovu: https://chic50plus.com


V preko tridesetih objavah lahko najdete različne predstavitve in predloge. Od tega, kako nakupovati oblačila, do tega, kako organizirati vašo omaro in tega, kako sestaviti posamezne sezonske kolekcije. Gospa Slavica Vidrih nam tedensko pripravlja izjemno popolne in dovršene outfite in seveda stilske nasvete za ženske v zrelih letih.

»Sem zaposlena, po poklicu sem ekonomist, moje delo pa je pretežno povezano s področjem nepremičnin. Ker sem študirala ob delu, bom kmalu izpolnila tudi pogoje za upokojitev, česar se zelo veselim. Imam nekaj hobijev, predvsem pa zelo rada potujem. Stanujem v Mariboru, nekaj let sem živela tudi v Ljubljani in Bruslju.

Kako skrbim zase
Trdno sem prepričana, da si mora vsakdo sam poiskati svoj originalni recept za zadovoljstvo in dobro počutje. Danes živimo v svetu tehnoloških čudes in trga, ki ponuja vse mogoče. Predvsem internet je poln različnih instant rešitev za vsa mogoča vprašanja in težave. Ljudje smo namreč zelo različni, kar pa obenem predstavlja tako srečo kot prekletstvo.

Moje prvo spoznanje, ko sem se hotela znebiti nekaterih svojih slabih navad, pa tudi strahov in negotovosti, je misel iz enega številnih citatov ameriškega pisca, novinarja in socialnega aktivista Jacka Londona, »Slabe navade ne moreš kar tako vreči skozi okno, temveč jo moraš korak po korak zvleči dol po stopnicah in potisniti čez prag.«

Najprej in predvsem moramo sami sebe spoznati in se naučiti tudi poslušati. Poskusiti moramo biti kar se da pošteni in iskreni do samega sebe. Ljudje smo mnogokrat neiskreni in nepošteni do drugih, vendar, če dobro pogledamo, smo najbolj nepošteni prav do samih sebe. Zato si moramo postaviti neka osnovna merila in kriterije, ki se jih nato čim bolj držimo. Temu bi lahko rekli tudi vrednostni kriteriji, norme ali pragovi tolerance, če hočete. Brez tega ne moremo biti dosledni in pošteni ne do sebe in ne do drugih. Na ta način se bomo tudi laže otresli ljudi, ki imajo slabo karmo ali nam jemljejo našo energijo.

Notranjost človeka se kaže na njegovi zunanjosti. Sreče, nesreče ali samo neprespane noči ni mogoče skriti. Napak ali slabih vplivov ne more odpraviti nobena kremica ali pomada. Včasih smo temu rekli ‘slika brez okvirja’, kar pomeni, da še tako urejena pričeska ali make up težko skrije dejstvo, da smo osebnostno ali emocionalno v težavah. Prav tako naše zunanje pojave ne more popraviti še tako dragocena obleka, če pri tem izžarevamo nezadovoljstvo in pomanjkanje samozaupanja.

Moj mož večkrat v šali reče, da sem jaz njegova investicija in da nobena žena svojemu možu na njegovo vprašanje, ali kaj potrebuje, ne sme odgovoriti z ne, ker bo zato denar pač porabil za kaj drugega … Zato je moje vodilo tudi, da se mora vsaka ženska znati ceniti in imeti dobro samopodobo, saj je prvi, ki to opazi, namreč njen mož!

Kaj me sprošča
Najbrž mi ne boste verjeli, vendar me sprošča eno najbolj nepriljubljenih hišnih opravil, likanje. Likanje si vedno organiziram tako, da si na tablici poiščem katerega od svojih priljubljenih YouTube kanalov, si nadenem slušalke in uživam.

Vseeno pa mislim, da imam od vsega najraje potovanja. Zelo rada raziskujem nove kraje in običaje. Izleti preko agencij me ne privlačijo preveč. Nazadnje sem bila s prijateljicami na Siciliji. Vsak dan smo bile v drugem kraju, resnično je bilo nepozabno. Odlična hrana in prijazni ljudje. Od takrat dalje prisegam na Pasto normo s pečenimi jajčevci. Tudi samo jo pripravljam.

Nekaj zadnjih let spomladi, včasih pa tudi jeseni, s skupino prijateljic odhajam v Dalmacijo, v Brelo. Organiziramo si različne sprostitvene aktivnosti, od meditacij, do poslušanja gongov, ali pa tudi samo sprehode in izlete v bližnje kraje.

Kot majhna deklica sem obiskovala glasbeno šolo. Hotela sem igrati klavir, vendar mi želja ni bila uslišana, oče mi je kupil harmoniko. Pred kakšnimi dvajsetimi leti pa smo kupili klavir, ki sem ga lep čas z veseljem igrala. Sedaj čaka na mojo upokojitev, da se mu bom lahko znova posvetila. Moj mož me zato včasih vpraša, če ga ne maram, ker več ne igram.

Sprošča me tudi delo na mojem vikendu. Parcela je na vrhu manjšega hriba, ima čudovit razgled in je obrnjena na osojno stran, tako da tudi v največji poletni vročini ni nikoli prevroče. Ob parceli je gozd, od koder me redno obiskujejo srne in jeleni, ki so se že prav udomačili. Posadila sem precej rož in okrasnih rastlin, tako da mi dela ne zmanjka.

Sprošča pa me tudi, ko kateri od svojih znank pomagam pri nakupih. Če ne drugače, več oči več vidi. Sama namreč delam razliko med nakupom in kupovanjem. Nakupovanje je velikokrat impulzivno. Sama pri nakupu vedno iščem točno določeno stvar. Zato si prizadevam o tem podučiti tudi moje prijateljice.

Ženske se moramo vedno oblačiti priložnostim primerno. Če smo ‘preveč oblečene’, to je v preveč razkošna in ekstravagantna oblačila, nas lahko hitro doleti opazka, da se šopirimo. Če smo ‘premalo oblečene’, v preveč preprosta ali športna oblačila, pa lahko slišimo, da ne kažemo potrebnega odnosa do službe, gostiteljev ali samih sebe..
Svoj stil oblačenja bi opisala kot umirjen in odmerjen. Vedno iščem skladnost in se držim osnovnih modnih zapovedi glede stila in priložnosti, kateri služi oblačilo.

Pri izboru oblačil vedno iščem pravo razmerje med modnimi trendi, ki se običajno hitro menjujejo, in klasiko. Zato sem včasih prav žalostna, ko vidim gospe srednjih let, ki na sebe nadenejo različno trendovsko opravo in na nek način tekmujejo s svojimi hčerami.

Pomembno se mi zdi, da se ženske lepo oblečejo tudi takrat, ko imajo prosti čas ali so doma. Sama se uredim prav vsak dan. Od make upa do obleke, pa čeprav je to udobna trenerka ali majica. Kot sem napisala v enem od svojih blogov – ženske moramo biti urejene tudi doma, tako da nam nikoli ni težko odpreti vhodnih vrat, če se nekdo nenapovedano pojavi. S tem pokažete, da spoštujete sami sebe in si vedno, če je le mogoče, utrjujete svojo samopodobo!

Kako naj živimo svoje življenje
Naj za konec napišem še nekaj bolj osebnih misli, ki bi jih želela deliti z vami. Najprej moram priznati, da me samo še dve leti ločita od časa, ko bom morala spremeniti naslov svojega YouTube kanala in bloga, če sem povsem iskrena in tudi malo dosledna – v decembru sem namreč dopolnila oseminpetdeset let.
Tom Hanks je v filmu Forrest Gump dejal, da je življenje kakor škatla z bonboni – nikoli ne veš, kaj boš dobil. Preprosta, vendar zelo sporočilna misel. In kaj je lahko rešitev za presenečenja in izzive, ki jih pred nas postavlja škatla z bonboni?
Moj recept za to je, da se čim bolj pošteno poznamo, cenimo same sebe ter druge in ne dovolimo, da nas okolica utesnjuje. Razmišljati moramo čim bolj svobodno, brez nekritičnega posnemanja ali zgolj zaradi tega, ker bi želele ugajati, kar se, verjemite, nikoli ne obnese prav dobro.

Upoštevati moramo, da ima vsako življenjsko obdobje svoje značilnosti. To velja spoštovati in v vsakem obdobju čim bolj polno živeti. Pri tem moramo biti čim bolj proaktivne, zvedave in se pripravljene učiti. Pomembno je, da začnemo. Prvi korak je že pol poti do uspeha.
Odkar nekaj zadnjih mesecev pišem svoj modni blog in snemam predstavitvene filmčke, ki jih objavljam na YouTube spletni platformi, počenjam nekaj, kar me resnično izpolnjuje, sprošča in veseli. A če povem zelo iskreno in pošteno je moj hobi zahteven in mi vzame veliko mojega prostega časa. »

1 thought on “Slavica Vidrih”

  1. Pingback: Slavic Vidrih – nova ustvarjalna pot – Urejene po petdesetem

Comments are closed.