Kavna zrna

Ali si sploh lahko predstavljamo božične praznike brez piškotov? Za mnoge med nami je to najlepši čas v letu, ko se vse upočasni in omamno zadiši po praznikih. To je čas druženja, obdarovanja in tudi čas majhnih pregreh. In tokrat je poudarek na MAJHNIH, kajti pekli bomo zares majhne piškotke, prav malo večje od pravih kavnih zrn.

Piškotke KAVNA ZRNA lahko naredimo s katerokoli kavo Escobar. Lahko uporabimo hišne mešanice, različne aromatizirane kave ali pa tudi brezkofeinsko kavo. Pozorne bomo seveda na to, da bodo piškotki tako po obliki, kot po okusu spominjali na kavna zrna. In izbira dobre kave ima seveda pomembno vlogo. Kavo  Escobar že poznamo https://urejenepopetdesetem.si/gremo-na-kavico/ in jo tudi sicer uporabljamo. V pražarni Escobar Omar in Katja z vso strastjo skrbita za okus, poreklo in kakovost kave.

Piškotki KAVNA ZRNA:

RECEPT:

Potrebujemo naslednje sestavine:

3-4 žlice močne kave Escobar

1 čajno žličko drobno mlete kave Escobar

125 g brezglutenske moke ali običajne bele moke

15 g koruznega škroba

30 g temnega kakava

75 g masla sobne temperature

80 g sladkorja v prahu

Ščep soli in en rumenjak

Izdelava je sila preprosta: zmešamo suhe sestavine ter posebej maslo, rumenjak in 3-4 žlice močne črne kave. Dodamo suhe sestavine in pregnetemo v gladko testo, ki ga nato zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik za pol ure. Kavna zrna so majhna in približno enake velikosti, zato je še najlaže, če najprej oblikujemo svaljke in jih nato narežemo. V dlaneh jih pregnetemo v ovalno obliko in zarežemo v sredino »kavnega zrna«. Ko so vsi piškotki pripravljeni, jih pokrijemo s folijo za živila in damo pekač še za nekaj časa na hladno. Potem pečemo v pečici na 170 stopinj 12 minut.

Piškotki KAVNA ZRNA so odlična izbira ob skodelici kave, ki si jo lahko privoščimo kadarkoli, saj nam je na voljo tudi brezkofeinska kava Escobar.

Lahko pa pripravimo darilca skupaj s kavo Escobar in na ta način vrhunski kavi dodamo osebno noto.