Tania Mendillo

Čudovite fotografije in stajlinge Tanie Mendillo občudujem že dolgo časa. Verjetno je želja vsake ženske, da bi se enkrat znašla v njenih rokah.

Tania Mendillo je rojena Kranjčanka, ki se je od svojega 19. do 30. leta potepala po svetu in nabirala tako profesionalna znanja kot dragocene življenjske izkušnje, ki so je pripeljale do tu, kjer je sedaj. Po mamini strani je sicer Dalmatinka, po očetovi pa Gorenjka z Italijanskimi koreninami. Tania Mendillo se je odzvala povabilu in nam razkrila svoja razmišljanja in prepričanja, ki jo vodijo skozi življenje.

Tania Mendillo, načela in prepričanja:

Svoje življenje že od nekdaj živim po svojih pravilih, torej takšnih, ki si jih zastavim sama. Nikoli nisem marala pravil, ki so jih zastavljali drugi, zato sem jih tudi vedno prekršila, če so se mi zdela nesmiselna, kar počnem še danes.

Verjamem, da sem dober in razumen človek, ki je vse dosežke v življenju dosegel z zaupanjem vase in v svoje sposobnosti in ne zaradi tega, kar so govorili drugi. Enako priporočam tudi vsem ženskam, saj smo ženske lahko res čudovita bitja, ki zmoremo veliko več kot mnogokrat verjamemo …

Verjamem, da imamo ženske v določenih letih bolj ali manj izražen stil, ki pa je odraz naše samopodobe in je mnogo več kot le izbor oblačil ali modnih dodatkov. Stil je zame odsev tega, kako se prikažeš vsak dan v svetu, kako prideš v prostor poln ljudi, kako se izražaš, kako pozdraviš nekoga, kaj ješ in piješ, kaj bereš in poslušaš, kako plešeš, kako se veseliš, s kom se družiš, kako se podpišeš, kaj storiš, ko ti je ukazano, da ubogaš … V bistvu vse, kar si in kako doživljaš sebe. Vse to se namreč odraža v vsakodnevnem življenju in nas bodisi polni bodisi prazni …

Ženske naših generacij se običajno začnejo prebujati okrog 40. leta in začnejo slediti bolj sebi in svojim potrebam, svojemu stilu, ki se je morda skozi leta izgubil, in takrat mnoge poiščejo mojo pomoč …

Verjamem, da smo ljudje odsev svojih lastnih vibracij in izbir. Zato zelo natančno izbiram vse, kar mi je pomembno in se že dolgo več ne spuščam v pomilovanje sebe zaradi dejanj drugih ali neljubih okoliščin. Seveda sem se tega morala naučiti skozi mnogo težkih preizkušenj. A vseeno lahko rečem, da se je uresničilo vse, kar sem nekoč le sanjala, zato močno verjamem v lastno kreacijo življenja. Danes tudi vem, kje so zanke, v katere se lahko ujamemo, saj sem se tudi sama mnogokrat ujela … 🙂

Tania Mendillo v skrbi zase:

Vsak dan negujem svojo fizično telo in kožo, ker se zavedam, da imam samo eno, ki je moje, da me vodi skozi to življenje in mi dopušča, da okušam in doživljam vse lepe stvari tega sveta. Zato se poskušam do svojega telesa vesti ljubeče in s spoštovanjem, kolikor le zmorem.

Prav tako pa skrb potrebuje tudi moj um, moj duh, ki potrebuje svoje, da se počuti dobro. Ker se tega zelo dobro zavedam, si uredim svoj življenjski slog in svoj čas tako, da ne delujem proti sebi, temveč tako, da je dobro zame. To velja za vsa področja mojega življenja – torej delo, ustvarjanje, odnose z drugimi ljudmi, prosti čas, zdravje, druženje in zabavo.

Tania Mendillo, sreča in zadovoljstvo:

Najbolj fantastično se zagotovo počutim ob ustvarjanju in kreiranju fotografij skupaj s svojimi portretiranci, ali ko predavam in ženske naučim česa novega in doživim »aha« momente, za katere vem, da so usodni. Takrat se mi naježi koža, ko vidim in doživim hvaležnost žensk, katerim predam informacije ali znanje, ki jim lahko spremenijo življenje. Nekateri bi rekli, da sem deloholik, a se počutim dobro, ko delam. Rada sem v naravi. Tam se počutim prvinsko varno, še posebej, če sem ob vodi ali v gozdu. Lepota narave in lepega okolja mi da občutek, da ne potrebujem ničesar več.

Najlepšo pa me naredi družba mojih treh hčera, ki so odrasle v izjemna bitja, katera z vsem srcem spoštujem in obožujem. Ob njih se moja narava stopi z bistvom življenja – radostjo in ljubeznijo – in to me naredi najlepšo.

Tania Mendillo in slog oblačenja:

Moj stil oblačenja je predvsem MOJ. Oblačim se po občutku danega dneva in načelih estetike, ki so mi jasna že od nekdaj, tako da se nikoli nisem spraševala, ali sem dobro oblečena ali ne. In tudi ko svetujem drugim, je zame to jasna slika in ni nekega ugibanja ali odkrivanja tople vode … 🙂 Ne vem, če bi šla v poskus definiranja mojega stila oblačenja, ker se mi zdi to izguba časa. Lahko sem tisto, kar želim biti – lahko sem gusar ali ekstremno elegantna dama. Stil oblačenja je zame med drugim tudi sredstvo, saj vem, da lahko vplivam na percepcijo drugih o meni, tako da je moj stil vse to, kar vem in znam uspešno uporabljati zase ….:)

Tania Mendillo in njeno delo:

Moje delo sem jaz. Nedavno me je prijateljica vprašala, kdo je Tania, če ne dela, in mi je dala misliti … Nisem imela nekega vsebinskega odgovora, razen, da sem mama in dober človek … 🙂

Zaključila sem s tem, da rada delam. Ne zato, ker moram, temveč ker čutim potrebo po tem in vse, kar delam, delam z vsem srcem in predanostjo.

Ko fotografiram, se izgubim v osebi, ki jo fotografiram. Ko izdelujem stajlinge, imam pred sabo svojo stranko in njene potrebe, ki so morda drugačne od mojih, in ko predavam in poučujem, se poskušam postaviti v kožo tistih, ki me poslušajo. Zelo dobro se zavedam, da imamo vse ženske mnogo zelo podobnih težav, zato mnogokrat presenetim z izjavami na svojih delavnicah, ko povem kakšno svojo osebno zagato.

Verjamem, da je vsaka ženska lahko najboljša različica sama sebe, radostna, zadovoljna s seboj in polna ljubezni … Če ji je to pomembno in če si tega želi. Kako čudovit je svet, kadar smo ženske res v svoji najboljši različici …

V Ekskluzivnem UPGRADE klubu za ženske Tania Mendillo svet spreminja na lepše. V njeni skupini se lahko naučimo, kako izbrati zase svoj stil, da poudarimo ženstvenost in eleganco. Skupina je odprta in brezplačne narave, odgovoriti moramo zgolj na 3 zastavljena vprašanja.