Sveti Martin

Danes praznujem. In kljub temu, da nisem zapisana nobeni veri, imam vseeno svojega zavetnika in priprošnika, h kateremu se obračam v razmišljanjih, prošnjah in upih.

Slovensko ljudstvo je svoje zavetnike vedno častilo in je to tudi pomemben del našega ljudskega izročila. Moj zavetnik je torej Martin iz Toursa. Čaščenje svetega Martina je na Slovenskem razširjeno zlasti po vinorodnih krajih. 

Zato sem se odločila, da na svoj praznik obiščem čudovito vinsko klet s starimi hrastovimi sodi.  Z vsemi čuti sem okusila belo in rdečo penino, ki je tudi izvrstni spremljevalec slavnostnih dogodkov. Te penine so pridelane iz sort grozdja Malvazija, Chardonnay, Rumeni muškat in so narejene po klasični metodi. Okusi so sadni in harmonični, z dolgim pookusom.

Čudovito modro obleko sem našla v  spletni trgovini Modni svet, kjer je zares velika izbira oblek za posebne priložnosti. Temno modra obleka A kroja, s čipko na rokavu je v delu krila podložena s tilom. K tej barvi obleke je skoraj nujna izbira zlat nakit.  Neny’s nakit je ročno izdelan nakit s premišljenimi in dovršenimi dizajni, ki obleke za posebne priložnosti dopolnijo in zaokrožijo v popolno celoto. V tej kombinaciji sem se počutila udobno in sproščeno.

Svojega zavetnika sem poprosila za strpnost, prijaznost, spoštovanje in skromnost za vse nas.

Na zdravje!