Stilska preobrazba

Črni petek je bil letos na prvi pogled precej turoben in siv dan, ampak če na tak dan obuješ visoke petke in greš na stilsko razvajanje, se sivina dneva lahko spremni v čudovit ženski dan, ki greje dušo in osrečuje še dolgo v december.

Na črni petek se jasno nisva podali v trgovine, seveda sva si zamislili nekaj neprimerno boljšega: stilsko preobrazbo. Ker z Darjo razmišljava zelo podobno, se glede najinega stylinga za ta dan sploh ni bilo treba posebej dogovarjati – kar zgodilo se je: obe sva izbrali črno – drap kombinacijo, kar je bilo enako fletno kot dan, ki je bil pred nama.

Z veseljem sva se prepustili profesionalni ekipi frizerja, vizažistke, stilistke in fotografa. Ker tudi sicer posvečava negi in urejenemu videzu precej pozornosti, sva tokrat izbrali stilsko preobrazbo za praznične dni. Najina stilska ekipa je izdelala torej božični videz in poiskala ideje, ki nam bodo lahko prišle prav v prihajajočih decembrskih dneh, seveda za najino starostno skupino: 50+ in 60+.  Končni izdelek si bomo lahko pogledali v reviji Jana, ki izide dne 15. 12. 2021.

Stilska preobrazba je nekaj, v kar se podamo sproščeno in z zaupanjem v znanje, sposobnosti in izkušnje vseh sodelujočih strokovnjakov. Zato je seveda pomembno, da izberemo ekipo, ki ji zaupamo. Dobra izbira je MJZ Fashion, kjer se z Brigito Potočki najprej sproščeno pogovorimo o svojih željah, pomislekih in pričakovanjih. Brigita je že vrsto let priznana modna novinarka in strastna modna navdušenka. Njene modne prispevke najdete v revijah Zarja, Liza Maja, BZ in drugih, vsak teden pa lahko v reviji Nova prebirate tudi njeno kolumno z naslovom Modni pogled, v kateri se loteva različnih tematik z modnega vidika. 

Pri stilski preobrazbi je torej pomembno, da se prepustimo strokovni ekipi, ki na celoto gleda od zunaj. To pomeni, da se prepustimo znanju in izkušnjam strokovnjakov. To tudi pomeni, da se nam izbire na prvi pogled lahko zdijo nekoliko nenavadne in jih po vsej verjetnosti sami ne bi izbrali. In prav v tem je vrednost, čar in moč preobrazbe. Strokovna ekipa našo podobo sestavlja kot mozaik, korak za korakom. Naša sproščenost in zaupanje v njihovo delo sta torej nujna. Zavedati se moramo, da strokovnjaki našo končno podobo vidijo že na začetku preobrazbe, ko je mi še ne slutimo.

Za stilsko preobrazbo se lahko odločimo za enkraten dogodek, kot sva to naredili z Darjo. Lahko pa se odločimo tudi za popolno spremembo sloga, kadar ugotovimo, da to potrebujemo. Lahko se znajdemo v situaciji, ko si nismo več všeč in je sprememba stila lahko svojevrstna terapija.

Vsekakor pa je ta izkušnja neverjetno prijetna in poživljajoča, zato jo močno priporočam.