Rdeča in črna

Ker letos ni ravno čas velikih druženj in množičnih praznovanj, to seveda ne pomeni, da se bomo praznovanju popolnoma odrekle. Lahko se torej prilagodimo in v izbranem kraju z ljubljeno osebo naredimo praznični čas enako poseben in nepozaben. Rdeča in črna sta barvi, s katerima zagotovo ne bomo zgrešile in če poiščemo še primeren kraj, bodo lahko naši prazniki enako lepi in popolni.

Izbira in odločitev je torej naša.

Grad Vinica se nahaja v Beli Krajini, ki je dobila ime po čudovitih belih brezah. Vinogradništvo ima v Sloveniji izjemno pomembno zgodovinsko vlogo, Vinica pa je vas, ki je ime dobila po latinski besedi za vino – vinitum. Grad Vinica nadaljuje tradicijo s pestro izbiro vin.

Sonce poljublja zemljo in trte rodijo grozdje: Ranina, Klarnica in Žametovka so tri sobe v Gradu Vinica, poimenovane po treh avtohtonih vinskih sortah. Vse sobe imajo spektakularen pogled na reko Kolpo.

Grad Vinica je zagotovo pravi kraj za posebne trenutke v našem življenju, za decembrsko razvajanje, za praznovanje in za veselje. Praznično vzdušje nam ponujajo izjemno lepe in udobne sobe, dih jemajoči grajski salon ali veličastna lovska soba.

Same pa si bomo radostno razpoloženje dopolnile tudi s primerno izbiro obleke. Prepričana sem, da z rdeče-črno kombinacijo ne moremo zgrešiti. Rdeča in črna sta barvi decembra, enako željeni z bleščicami ali brez. Sama sem izbrala dve kombinaciji, ki sta enostavni, prijetni in udobni – hkrati pa delujeta dovolj posebno, da sta primerni za veselje in praznovanje v zadnjih dneh tega leta.

Močna rdeča barva je seveda tista, ki praznično podobo oplemeniti in poglobi. Zavedajmo se dejstva, da rdeča šminka in rdeč lak nista nikoli iz mode, rdeči salonarji pa vedno postavijo piko na i. Rdeče čevlje odlično kombiniramo na rdečo ali črno obleko, medtem ko črnih čevljev ne dodamo k rdeči obleki. Morda so boljša izbira mat kot lakasti salonarji.

Rdečo lahko vključimo v majhne detajle, kot je nakit ali v en kos oblačila, recimo v krilo. Rdeče krilo je dopolnjeno z veliko črno pentljo, ki odlično poveže celo podobo. Styling s krilom je iz MJZ fashion, krilo pa je izdelek priznane domače oblikovalke Evgenije Zafirovske.  

Črna obleka pa je tisti kos oblačila, ki je všeč vsem ženskam na planetu in je seveda zato tudi prisotna v vsaki omari. Za posebne priložnosti je seveda primerna tudi črna z bleščicami.

Pozornost pa gotovo velja nameniti tudi nogavicam, ki so za take priložnosti najtanjše, v spletni trgovini Svet nogavic so na voljo celo 8 DENske.

 Za praznične dni in posebne priložnosti lahko v spletni trgovini Svet nogavic izberete nogavice s črto, z vzorci, z zapeljivimi podvezicami in pasovi, z romantičnimi čipkami ali drugimi zanimivimi detajli.