Sinajski polotok, Rdeče morje

Sonce, temperatura zraka okrog 30 stopinj in morje 24 stopinj, čudoviti koralni grebeni ter ribe vseh mogočih barv in oblik. Polotok Sinaj v Egiptu je gotovo zelo zanimiva destinacija za obisk v pomladnem času. Nacionalni park Ras Mohammed leži na repu Sinajskega polotoka, območje parka pa obsega 480 kilometrov neokrnjene obale ob Rdečem morju. Sliši se sanjsko lepo in tudi res je.

S pomočjo Turistične agencije Slovenia Vacation pa je tudi finančno lahko dosegljivo in nadvse prijetno. To pomeni, da za nižjo ceno dobimo več. To pomeni, da vse teče gladko. To tudi pomeni, da nam agencija sestavi itinerar po naših željah – od rezervacije nastanitve, letala, parkirišča za naš avto na letališču, transferja v hotel ali najema avta na letališču,… 

Vse to v SloveniaVacation dobimo na izjemno oseben način za najboljšo ceno.

Na jugu Sinajskega polotoka se v tem času dan zaključi že okrog šestih popoldan. To pomeni, da je kmalu konec aktivnosti v vodi in na plaži. Čas po peti uri popoldan je tako najbolje izkoristiti za obisk fitnesa in masaže. V večini hotelskih kompleksov je na voljo pestra izbira masaž, od zdravstvenih do antistresnih. Fitnesi pa so v glavnem dobro opremljeni in dovolj prostorni.

Seveda pa so koralni grebeni Rdečega morja glavni razlog za obisk teh krajev.

Plavanje med ribami vseh barv in oblik je tako osupljivo, da je potapljanje gotovo prava in skoraj nujna izbira.

Če smo bili čez dan dovolj aktivni, si torej zvečer lahko privoščimo kakšno sladico, ki so tukaj zares pregrešno dobre.

V teh krajih bomo izbrali bolje, če vzamemo hotel s 5 zvezdicami. Servis je bistveno boljši, če si pripravimo nekaj drobiža za napitnine. Še najbolje je, če vzamemo v ta namen dolarje, ker so v papirnati obliki.

Parki v hotelskih kompleksih so lepo negovani, še posebno zvečer z lučkami naredijo pravljično lepe podobe.

Še naš transfer iz hotela na letališče in polet do Benetk. V agenciji SloveniaVacation naročijo prevoz samo za nas, ker pomeni, da odpade zoprna vožnja z avtobusi, pač pa nas pričaka prijazen šofer z osebnim avtomobilom.

V agenciji SloveniaVacation so nama uredili parkirišče za avto na bližnjem parkirišču, kar je cenejše in celo bolj udobno.