Pot v svobodo

Knjiga Pot v svobodo z metodo opuščanja Zložba Primus opisuje preprosto in učinkovito metodo, s katero opustimo vse ovire na poti do razsvetljenja in se osvobodimo negativnosti. V desetletjih klinične psihiatrične prakse si je dr. David R. Hawkins predvsem prizadeval najti najučinkovitejše metode za odrešitev človekovega trpljenja v vseh njegovih oblikah. Notranja metoda prepustitve, ki je opisana v tej knjigi, ima veliko praktičnih koristi in je uporabna na prav vseh področjih človekovega življenja.

Kako ravnati z vsakodnevnimi kapricami življenja, z izgubami, razočaranji, stresom in s stiskami? Kako se znebiti negativnih občutkov in njihovih vplivov na zdravje, medosebne odnose in delo? Kako ravnati z vsemi neželenimi čustvi? Knjiga Pot v svobodo nam razkriva preprosto in učinkovito metodo, s katero lahko opustimo negativne občutke in postanemo svobodni.

Če se znamo spoprijeti z življenjskimi krizami, nam to lahko prinese številne ugodnosti. Vsaka večja življenjska kriza v sebi nosi zametke preobrata, prenove, širitve, preskoka v zavesti in opuščanje starega ter rojstvo novega. Vsaka življenjska izkušnja, ne glede na to, kako tragična je, v sebi skriva nauk. Ko odkrijemo in prepoznamo ta skriti dar, se zdravljenje lahko začne.

In če pogledamo na primeru: »Moški, ki uspešno premaga stisko ob izgubi službe, nikoli več ne bo izkusil enakega strahu. Posledično bo v naslednji službi bolj ustvarjalen, pripravljen tvegati za uspeh. Opažati začne, kako je strah pred izgubo službe, ki ga je v preteklosti preganjal, močno okrnil njegovo učinkovitost, ga prestrašil in naredil previdnega ter ga stal samozavesti, medtem ko je ubogljivo klečeplazil pred svojimi nadrejenimi.«

Knjiga nam za bolj enostavno in lažje razumevanje razloži lestvico čustev, ki se ujemajo z ravnmi zavesti in to so: mir, radost, ljubezen, razum, sprejemanje, pripravljenost, nevtralnost, pogum, ponos, jeza, želja, strah, globoka žalost, apatija, krivda in sramota.

Spodnji del lestvice je tako povezan z nižjimi vibracijami. In najhitrejša pot od dna do vrha lestvice je, da smo iskreni s seboj in z drugimi. Energijske ravni so tradicionalno povezane s telesnimi energijskimi centri, ki jim pravimo čakre. Ta energijski sistem pa ima neposreden vpliv tudi na naše fizično telo. Tako vsako negativno čustvo škoduje določenemu organu. Ko si priznamo, da imamo negativna čustva, in jih nato opustimo ter se jih osvobodimo, postopoma, z napredovanjem po lestvici, začnemo doživljati predvsem pozitivne občutke.

Medtem, ko opuščamo »vztrajanje pri svojem prav«, se vzpenjamo po lestvici navzgor in prav pri vrhu se pojavi povsem nov način doživljanja. To, česar ni mogoče uvideti ali doživeti na nižjih ravneh, postane očitno in osupljivo jasno na višjih.

Prav na vrhu lestvice čustev je mir in v stanju miru ni več težav. Gre za notranjo tišino in svetlobo ter občutek enosti, enotnosti ter popolne svobode. Zgodi se nam premik v razumevanju in zaznavanju. To je najvišje stanje za katerega si prizadevajo vsi iskalci, ne glede na to, ali so verni, človekoljubni, ali morda sploh brez duhovne ali filozofske identitete.

To silno visoko stanje zavesti se dogaja spontano in nepričakovano ter se vse pogosteje vrača za daljša in daljša obdobja. Ko ga izkusimo, se v nas samodejno porodi namen, da to stanje postane trajno.

In ta stanja ter občutke smo seveda v različnih odmerkih izkusili že vsi, saj gre za splošno razširjen mehanizem uma. Knjiga Pot v svobodo nam bo pomagala, da svoje občutke in čustva hitreje prepoznamo, sprejmemo in spremenimo negativne občutke  v pozitivne ter se na ta način povzpnemo višje po lestvici čustev in čutenja.