Kite, čopi, fige,…?

Poletje nam poleg vseh lepih reči prinaša tudi nekaj izzivov, še posebno za vse, ki imajo rade dolge lase. Vročina in vlaga precej hitro spremenita stanje las in frizure, zato so v vročih dneh speti lasje, fige, kite in čopi dobra izbira. S spetimi lasmi pa nam bo seveda tudi precej manj vroče.  Nekaj idej in nasvetov so nam zaupali strokovnjaki iz Frizerskih slonov Simple.

Osnovne čope in fige lahko doma naredimo čisto preprosto. Tudi enostavno trojno kito lahko naredimo sami in za to potrebujemo le malo spretnosti in nobenega posebnega znanja. Za kakšna bolj zahtevna spletanja in spenjanja pa je najbolje ob obisku salona povprašati frizerja, da pokaže nekaj trikov. Tudi na spletnih straneh se najde veliko idej in opisov postopka različnih modnih fig, čopov in kit. Ena izmed najbolj priljubljenih frizur je elegantna in sproščena figa, ki se nosi nizko na zatilju.

Prav v letošnjem letu pa je za spenjanje las zelo moderna svilena rutka, ki ne bo le zaščitila las pred sončnimi žarki, pač pa lahko tudi zelo popestri naš izgled. Razveseljuje dejstvo, da lahko svobodno izbiramo med materiali, velikostjo, barvo in potiskom rutke in na ta način so možnosti različnih kombinacij resnično neomejene.

Za bolj posebno pričesko ali če nam zadeve res ne grejo od rok pa je najbolje obiskati frizerski salon, kjer spletanje in spenjanje estetsko uredijo in poskrbijo, da zdrži bistveno dlje časa. V salonih vam lahko v fige in kite vpletejo tudi različne modne dodatke kot so rute, barvni lasni vložki ter tudi različne vrste lasnega nakita.

Za čez dan je še vedno najbolj trendovsko in preprosto malce skuštrano spenjanje (messy). Zelo priljubljeni so tudi glavniki za spenjanje las ali krokodilčki. Lase enostavno zavijemo v zvitek, zavihamo navzgor in spnemo. Daljši in gostejši kot so lasje, večje krokodilčke bomo uporabile. Je pa taka poletna frizura zelo hitro narejena, še bolj zanimiva pa lahko postane z različnimi barvami krokodilčkov, ki so lahko zelo različnih oblik in barv ali na primer posuti z bleščicami.

Prvo pravilo je, da se dobro počutimo s spetimi lasmi. Glede na obliko obraza, garderobo in priložnost pa seveda prilagodimo visoko ali nizko spenjanje.

Za zvečer pa je pričesko seveda treba prilagoditi na izbrano garderobo. Za posebne priložnosti kot so poroke, slavja in drugi svečani dogodki pa vsekakor predlagamo posvet in obisk pri frizerju.