Pomlad v akvarelih in akrilih Katarine Vidmar

Pomlad je za akademsko slikarko Katarino Vidmar pomemben čas. Je čas, ki ga doživlja in občuti posebno globoko, kar se odraža tudi v njenih slikah. Katarina Vidmar je človek narave in v svojih delih izraža svoja čustva in občutke. V njenih čudovitih barvah in oblikah lahko tudi mi začutimo veselje in navdušenje nad novimi začetki, ki jih prinaša pomlad.

Vabim vas, da ob njenih slikah skupaj doživimo prebujanje in cvetenje tega letnega časa.

Če razmišljate o tem, da bi svoja zrela leta obogatile z učenjem slikanja, je slikarska šola Katarine Vidmar pravi naslov. Njen pristop k učenju slikanja je drugačen, saj tudi ob poučevanju daje prednost občutkom pred učenjem tehnik. Morda je to razlog, da se pri njej učijo slikanja predvsem ženske. In prav s prihodom pomladi tudi njena slikarska šola prehaja iz spleta v naravo. Pridružite se ji lahko v prelepem okolju v Arboretuma Volčji Potok ali pa v drugih krajih po Sloveniji. Več informacij o slikarski šoli Katarine Vidmar bo na voljo v naslednji objavi.

Katarina Vidmar:

»Pomlad vedno težko dočakam. Po dolgem obdobju mirovanja, obrnjenosti navznoter, kratkih dni in hladu, se vse prične sproščati. Vedno več je svetlobe, dnevi so toplejši, semena pričnejo kaliti, življenje na našem prelepem planetu se prične obračati navzven.

Koliko življenja se prebuja, zrak diši drugače, zvoki se spremenijo, barve postajajo močnejše, bolj žive. Vse oživi. Zacveti v vsej pomladni nežnosti in lepoti. Nič ne more ustaviti življenja. Življenje in naša mati Zemlja sta neustrašni. In tudi Corona je le en majhen del zgodbe tega planeta, ki ne more zaustaviti njene rasti. Bolj ko smo povezani z njenimi naravnimi ritmi in globoko modrostjo, bolj smo stabilni in zdravi. Ker smo tudi mi del nje, Narave. Ne pozabimo tega. 

Moje slikarstvo je močno povezano z občutkom povezanosti in enosti z Njo. Zato je tudi vsaka slika “prehod, portal” v prvobitnost Narave,  slike so večinoma odraz sprememb v Njej.

Le redko naslikam motiv drugega letnega časa. Ker verjamem, da je ravno čutenje, izkušnja tista, ki odpira vrata (v izvorno matrico). Mojemu slikarstvu bi lahko rekli tudi izkustveno, ker vedno slikam tisto, kar čutim. Ko slikam podobe letnih časov se tako tudi prepletam z njimi in s svojo resnično naravo.«

Vabljene v doživetje narave, planeta Zemlje, skozi ustvarjalni, pomladni svet Katarine Vidmar!