Kratka, pixie, bob… katera je prava?

Z urejeno frizuro lahko zelo veliko pripomoremo k boljši celostni podobi in tudi v zrelih letih smo lahko v koraku s časom in hkrati ostajamo zveste same sebi. Zelo pomembno je, da izberemo frizuro in barvo las, ki pristaja našemu obrazu. Veliko stilistov za zrela ženska leta priporoča krajše frizure, saj dostikrat kratki lasje bistveno pomladijo. Nega kratke frizure ne zahteva veliko časa in energije, hkrati pa omogoča udobno in sproščeno počutje.

S starostjo se ne spreminja le barva las, pač pa tudi struktura. Ker pa se vse ne moremo pohvaliti z zdravimi in bujnimi lasmi, lahko veliko nepravilnosti prikrijemo prav s pravilno izbiro frizure. Pred spremembo frizure je dobro, da se poučimo o tem, katera oblika frizure bi bila najprimernejša za določeno obliko obraza.

Kako vam lahko pomagajo v Frizerskih salonih Simple?

V salonih Simple strankam osebno svetujejo glede na njihove želje, glede na strukturo in kakovost las ter glede na celostno podobo stranke. Seveda pa lahko stranke same na spletu najdejo tudi programe postavljanja različnih pričesk na osebno fotografijo, ki pa so pri stilskih predvidevanjih bolj ali manj uspešni.

Načeloma stranka v salon pride že sama z idejo ali fotografijo zaželene frizure, po oceni strukture las pa še skupaj poiščejo optimalno rešitev.

Pri odločanju za kratke frizure je seveda želja stranke najpomembnejša, skupaj pa potem končno odločitev naredijo tudi glede na to, kako si lahko sama ureja lase, kakšne produkte je pripravljena uporabljati, katera dolžina je primerna za njene lase in njen način življenja. Ključna je tudi struktura las, ne le debelina lasu, pač pa tudi način rasti las in vrtinci. 

Trenutno so najbolj modne in tudi najbolj priljubljene pixie in bob frizure.

Morda samo nekaj osnovnih pravil, ki bi vam lahko bila v pomoč:

  • Kratka pixie frizura poudari ličnice in oči in lepo uravnoteži okrogel obraz, za razgiban videz pa poskrbi preča na različnih straneh.
  • Malo daljši bob z zmehčanimi ali skodranimi resami bo lepo pristajal ženskam z bolj kvadratno oblikovanim obrazom.
  • K srčasti obliki obraza bo najlepši malo daljši bob z nizko prečo ali frufrujem.
  •  Skoraj vsaka frizura pa pristoji k obrazu ovalne oblike, še lepši videz pa dosežemo z poudarjenim volumnom. K obrazu ovalne oblike brez težave dodate tudi malo bolj trendi kratke frizure.

Seveda pa lahko skoraj vsako moderno kratko frizuro brez strahu poizkusite z nekaj triki izpod rok izkušenih frizerjev v salonih Simple.

Podobno kot glede dolžine las in pričeske je pomembno tudi celostno svetovanje glede barvanja las. Na izbiro poleg kakovosti in dolžine las ključno vpliva tudi celotna podoba stranke. 

Letošnji trendi so naravni, v frizerskih saloni Simple lovijo naravne tone s svetlejšimi prameni, izrastek je temnejši in se proti konicam preliva v svetlejšo barvo. Prelivajoči kontrast tako deluje zelo naravno, kot da so nam lasje na dopustu posvetlili na soncu. Odtenki barv se seveda prilagodijo glede na polt kože, nekomu pristojijo topli toni, nekaterim bolj hladni.

Nekaj osnovnih pravil za kratke pričeske pa si vendarle moramo zapomniti. Da bo naš videz vedno urejen in dovršen, bo potrebno kratke lase postriči na 4 do 6 tednov, po tem času frizura običajno izgubi svojo obliko. Zelo pomembno pa je tudi, katere izdelke za nego las si izberemo. Z novo pričesko uskladimo celotno podobo, zato moramo biti pozorne tudi na garderobo, šminko in modne dodatke. Zelo pomembna je seveda pravilna izbira očal.

Pred obiskom frizerskega salona torej pobrskajte po spletu in revijah za idejami, predvsem pa zaupajte, da vam bo dober frizer znal svetovati, kakšna frizura je najprimernejša za vas. 

Predvsem pa – nosite jo samozavestno in suvereno ter uživajte v novih oblikah in barvah.