Placebo ste vi

Ker je naša naravnanost (pozitivna ali negativna) in naše stanje duha enako ali pa še mnogo bolj pomembno in opazno kot naša zunanja podoba, vas danes vabim k branju.

Joe Dispenza nam v knjigi PLACEBO STE VI (Založba Primus) na izjemno razumljiv način podaja najnovejša znanstvena dognanja na področju epigenetike, nevroplastičnosti in psihonevroimunologije. Vabi nas, da s temi spoznanji oblikujemo novo telo in si ustvarimo novo življenje. Vsi ljudje oblikujemo svoje možgane in telo z mislimi, čustvi, nameni in transcendentnimi stanji, ki jih izkusimo.

V knjigi nas čakajo podrobne informacije, ki jih potrebujemo, da bi razumeli, kaj je učinek placeba in kako vpliva na možgane in telo. Razumeli bomo, kako lahko ustvarimo določene spremembe popolnoma sami, zgolj z mislimi. Razumeli bomo, kako način razmišljanja vpliva na naše življenje, na kakovost našega bivanja in dolgoživost. Razumeli bomo, da utegne biti pozitiven pogled na življenje najmočnejša zaščita pred boleznimi ter da lahko primerno razmišljanje učinkuje vsaj tako dobro, kot ustrezna prehrana, dovolj gibanja in ohranjanje primerne telesne teže.

Zelo zanimiva je misel iz knjige, ki vsekakor ostane v spominu: ni neozdravljivih bolezni, so samo neozdravljivi ljudje. Knjiga nam pojasnjuje, kako smo lahko sami svoj placebo in kako lahko to sposobnost uporabimo za zavestno in namensko ustvarjanje zdravja in tudi življenja, ki si ga želimo:

» Čeprav se vam mogoče zdi neverjetno, da je vaš um tako močan in vpliven, pa raziskave zadnjih desetletij jasno razkrivajo nekaj navdihujočih resnic: izkušate oziroma doživljate to, o čemer razmišljate. Na področju zdravja to omogoči osupljiva farmakopeja v našem telesu, ki se samodejno in prefinjeno odziva na naše misli. Ta čudežna lekarna aktivira naravne zdravilne molekule, ki že obstajajo v vašem telesu – oblikuje različne spojine, ki so zasnovane tako, da izničijo različne učinke v najrazličnejših okoliščinah.«

Spreminjanje stanja duha se začne s spreminjanjem misli. Našo osebnost sestavljajo naše misli, dejanja in občutki. In zadeva je silno preprosta: našo resničnost ustvarja naša osebnost. Najnovejše znanstvene izsledke, ki nam jih v knjigo Placebo ste vi, ponuja Dr. Joe Dispenza, lahko uporabimo za zdravljenje bolezni ali pa za bolj srečno in bolj izpopolnjeno življenje. Izbira je torej naša.

Knjigo Placebo ste vi lahko naročite v Založbi Primus.