Nega kože s kumaricami

Kumarice so dokaj pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov za čiščenje in osvežitev kože. Vsebujejo veliko aminokislin in pomembnih vitaminov: A, C, K in E, kožo pa pomirijo, navlažijo in zaščitijo. Prava škoda bi bila, če kumaric ne vključimo v svojo poletno nego kože.

Čistilo za kožo iz kumaric

Ker so letos posebno bogato obrodile, sem seveda z navdušenjem naredila domače čistilo za kožo. Je zelo preprosto in za en nanos (obraz, vrat in dekolte) potrebujemo zgolj pol kumarice in žlico polnomastnega jogurta.

Ker imam kumarice iz domačega vrta, jih ne olupim, če imate kumarice iz neekološke pridelave, je bolje, če jih olupite. Kumarico na drobno nastrgamo in zmes damo na mrežasto cedilo, da odvečna tekočina odteče. Po približno 5 minutah že lahko gosto zmes preložimo v posodo in dodamo eno žlico jogurta, da dobimo kremo.

Pred uporabo kožo na obrazu, vratu in dekolteju navlažimo s toplo vodo in nanesemo čistilo. Pustimo delovati 15 minut in ga nato speremo. Naša koža bo navlažena in nahranjena.

Kumarični obkladek

Kumarice narežemo na rezine, ki jih položimo na oči. Pomagale nam bodo, da se znebimo zabuhlosti pod očmi. Pripravimo si več rezin, da bomo lahko tople in suhe rezine zamenjale za sveže in hladne. Ležemo in se tako sproščamo 10 do 15 minut.