Naravne svečke

Različne kulture so umirjanje uma dosegale na različne načine, ena najbolj znanih jogijskih metod pa je strmenje v plamen, ki pozitivno učinkuje na um in telo. Ta tehnika strmenja v plamen se imenuje tratak in se priporoča pri težavah z vidom, izboljša koncentracijo, spomin, zmanjša stres, okrepi notranji mir, odpravlja težave s spanjem, prebudi intuicijo, uravnava prebavo ter okrepi samozavest in potrpljenje. Te vaje največkrat izvajamo zvečer ali pred spanjem, kar nam pomaga lepo zaključiti dan.

V zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, pa svečke prižigamo tudi iz drugih razlogov: svečke poglobijo praznično vzdušje, polepšajo romantično večerjo v dvoje, sproščajo ob masaži ali v kadi in pričarajo prijetne občutke.

Da bo naše zadovoljstvo in veselje ob prižganih svečkah popolno in ne bo škodljivo za naše zdravje, pa je prav, da smo pozorni na nekaj dejstev: ne kupujmo svečk, ki so izdelane iz parafinskega voska in ne uporabljajmo svečk, ki so odišavljene s sintetičnimi dišavami.

Kot vemo, je parafin stranski produkt nafte in kot tak izredno škodljiv za vdihavanje. Zaskrbljujoče je tudi dejstvo, da se pri izgorevanju parafinskih sveč v zrak sprošča toluen (ki povzroča vrtoglavico in omotico) in benzen (karcinogena snov). Sintetične dišave pa vsebujejo poleg prijetnega vonja tudi derivate benzena, ki so škodljivi za zdravje in nemalokrat povzročajo draženje oči in nosu ter vrtoglavice in slabo počutje.

Kaj pa zdaj? Seveda se ne bomo odrekli tako prijetni navadi, kot je uživanje ob migetanju plamena, pač pa bomo poiskali naravne in neškodljive svečke.

Čudovite, popolnoma naravne, ročno izdelane svečke so nam na voljo v spletni trgovini z naravno kozmetiko Katarinca. Svečke so izdelane iz sojinega voska, ki je naravno dišeč in popolnoma razgradljiv. Sojin vosek je idealna sestavina za izdelavo naravnih svečk, saj ne vsebuje zdravju škodljivih snovi. Sojin vosek se prav zato uporablja tudi pri izdelavi naravnih kozmetičnih izdelkov, kot so balzami, mila in drugi naravni kozmetični izdelki, saj kožo nahrani, ščiti in zmehča.

Sojine svečke  https://katarinca.si/izdelek/sojina-svecka/ niso dodatno odišavljene, ampak nam dopuščajo možnost, da jim sami dodamo kapljico naravnega eteričnega olja, če želimo poseben vonj. Kakovostni sojin vosek pomeni čisto gorenje plamena, to pa pomeni, da bomo lahko brez skrbi za zdravje uživali v čarobni svetlobi svečk. Prijetno, domače, čarobno in praznično vzdušje bo tako z naravnimi svečkami iz Katarinca naravne kozmetike tudi zdravo.

Svečke so lahko tudi lepo darilo, pozornost ali zahvala. Lahko jih podarimo sebi ali ljubljeni osebi, z njimi razveselimo prijatelje ali polepšamo in dopolnimo praznično vzdušje.

Element ognja je osrednji princip vitalnosti in na duševni ravni je njegov predstavnik ogenj razumevanja, zato so goreče svečke nepogrešljiv del praznikov in prijetnih občutkov v dolgih zimskih dneh.