Lilije v zeleni

V Hišo Budja se rada vračam, ker mi je všeč toplina in domačnost, ki jo občutim vedno, kadar jih obiščem. V prenovljenih prostorih sta združena tradicija in sodoben slog, ki ga zaznamuje les, kovina, stene s staro neobdelano opeko, vintage svetila in na videz obrabljene površine. Vse pa je seveda zelo sodobno in zagotavlja popolno udobje bivanja.

Stilistka je za začetek toplejših dni izbrala  čudovito zeleno obleko posuto s pomladnimi rožami, ki se mi popolnoma prilega in lepo poudari postavo. Za postave v obliki peščene ure je pomembno poudariti pas, kar je z izbrano obleko, rezano v pasu, že samo po sebi doseženo, a nič ni narobe, če ga dodatno poudarimo s pasom v kontrastni barvi – izbrali sva zlatega in dodali uhane v enakem odtenku. Obleko sva dopolnili s hlačnimi nogavicami v enaki zeleni barvi, s čimer sva optično podaljšali noge, in dodali kontrastne vijolične čevlje s poudarjeno konico in visoko peto. Barva čevljev se ujema z vijoličnimi rožami v vzorcu obleke. Tako smo med sabo lepo povezali vse elemente tega stajlinga.

Morda sama tako močnih barv v obleki ne bi izbrala, dejstvo pa je, da sem se v njih odlično počutila. In dejstvo je tudi, da močnejše barve v oblačilih dodajo splošnemu počutju moč in energijo, ki je potem opazna tudi na našem delovanju, izražanju in čustvovanju.

Duo vijolične in zelene pa sva določili tudi iz moje osebne barvne palete. In ko govorimo o barvah, je celota pomembnejša od vsote njenih delov. V svet nekoliko močnejše barvne harmonije sem se torej podala popolnoma sproščeno in brez predsodkov. In všeč mi je bilo.

Zelena barva je barva ravnotežja in harmonije, barva rasti, pomladi in prenove. Obnavlja in vrača energijo. V oblačilih simbolizira naravo, je barva stabilnosti in vzdržljivosti. Njene pozitivne lastnosti so vitalnost, prijaznost, ljubezen do narave, varnost in umirjenost.

Vijolična barva prinaša mir in spokoj, pomaga ljudem, ki si želijo duhovno izpolnitev in ustvarja ravnotežje med fizično in psihično energijo. Je pa tudi barva domišljije in spodbuja kreativno udejstvovanje. Rada je edinstvena, individualna in neodvisna.

Barvo nogavic smo precej drzno uskladili z barvo obleke in s to izbiro zares izstopili iz povprečja. Ampak včasih je lepo tudi tako.

Svet nogavic ima tudi sicer na voljo zelo veliko barvno paleto nogavic različnih modelov in debelin:

Amelia 20 denske hlačne nogavice z lycro in ojačanim hlačnim delom. Zelo so udobne in primerne za vsakdan. Na voljo je veliko barv s katerimi lahko dopolnimo svojo garderobo.

20 denske samostoječe nogavice s čipko so zelo udobne ter zato primerne tako za vsak dan kot za posebne priložnosti. Izbiramo lahko kar med 17-imi barvami nogavic. Nekatere barve so na voljo tudi v konfekcijski številki 5.

Julia so 40 denske hlačne nogavice iz mikrofibre. Primerne so tako za toplejše kot za hladnejše dni in so zelo trpežne in udobne.  V 22-ih različnih barvah se resnično lahko popolnoma prepustimo domišljiji.

Nika Mirt – Makeup Artistry je za ličenje najprej določila primerno podlago za moj tip kože. Obraz je najprej navlažila, saj z dobro hidracijo lahko preprečimo videz lusk, prehitrega nabiranja pudra v gubicah in videz kože se nasploh izboljša. Za obstojnost mekeupa je dodala primer, nato pa srednje prekrivno vlažilno tekočo podlago s kisikom. S pudrom v prahu je makeup fiksirala in zmatirala. Barve na očeh, licih in ustnicah so vse v naravnih tonih, s tem je dosežen videz, ki deluje urejeno in dovršeno.

Urejene po petdesetem, Foto: Tomaž Rižnar

Styling: Brigita Potočki, MJZ Fashion

Nogavice:  Svet nogavic

Make up: Nika Mirt Make up Artistry

Frizura: Simple frizerski saloni