Lepota let

Od 60 do 90 je mogoče priti po več poteh kot od 30 do 60.

Čudovito v starosti je, da ne izgubiš vseh drugih starosti, ki si jih doživel.

Raziskave kažejo, da smo ljudje najbolj srečni v mladosti in v starosti.

Bi si želele namesto v Dom za starostnike, v Dom za izbrane ženske?

Družbena omrežja nas ohranjajo zdrave.

Staranje ni bolezen.

Ne le da živimo dlje, tudi zdravi ostajamo dlje.

To je le nekaj iztočnic in iskrivih misli Ashton Applewhite iz knjige Lepota let iz Založbe ENO , ki jo lahko naročimo v Založbi Primus.

Knjiga Lepota let ruši številne mite in prepričanja o staranju, ko raziskuje vpliv staromrzništva v družbi, zlasti še zdravstvu, spolnosti, na delovnem mestu, skupnosti in na koncu življenja. Knjiga nas bo stresla za ramena in spremenila pogled na leta, ki so pred nami. Procesi staranja so stalni in tečejo vse od našega rojstva dalje in ti procesi nam nikoli ne bodo omogočili, da bi postali mlajši. Lahko pa se naučimo, kako postati svoja najboljša različica v zrelih letih. Odločno in zavestno lahko izboljšamo svoje življenje in srečno živimo v vsaki starosti. Staramo se različno hitro. Normalno starajoči se možgani omogočajo večjo čustveno zrelost, prilagodljivost na spremembe in ravni dobrobiti. To so nevrološki temelji krivulje sreče. Starati se, pomeni živeti. Dolgo življenje je privilegij, ne pa obžalovanje, da se vsak dan zbudimo dan starejši.

In še odgovor pisateljice na vprašanje, če bi si želela biti zopet mlada:

»Ne, hvala. Lepo bi bilo spet imeti hrustanec osemnajstletnice, vendar zdaj več plešem, ker sem bolj samozavestna … Ne glede na naše poti, kakorkoli smo krmarili ljubezen in opuščanje, pa naj je šlo za otroke ali hiše ali sanje, smo vsota vseh doživetij in tistega, kar smo se naučili iz njih. Naredila so nas. To je polna starost, bogata in neprecenljiva.«