Jesenske barve in Belayage

Jesen je čas, ko se narava obarva v toplejše oker, oranžne, rdeče in rjave barvne odtenke in tako si tudi veliko žensk zaželi spremembe z novo barvo las. In če želimo slediti barvam jesenskega listja, bomo izbrale tople barvne odtenke, ki bodo obrazu dodali življenje in toplino v hladnejših jesenskih dneh. Rjava čokoladna barva omehča obrazne poteze, s pomočjo pramenov, ki se med seboj prelivajo pa lahko ustvarimo občutek ene same toplejše prelivajoče barve.

Zelo lepe jesenske barve lahko dosežemo z Belayage tehniko, zato ji bomo namenile nekoliko več pozornosti. S pomočjo te tehnike, lahko dosežemo naraven videz, kot bi sončni žarki barvali namesto frizerja. Belayage tehniko lahko uporabimo tako na blond barvi, kot tudi na drugih barvah las.

Od običajnih pramenov se razlikuje v tem, da frizer barvo nanaša brez uporabe folije, zato je rezultat bolj naraven in brez ostrega kontrasta med barvami. To je torej tehnika ročnega poudarjanja in nanašanja barve, s katerim kolorist doseže mehak, dimenzijski in mešan videz, po katerem je Belayage tako poznan.

V Simple frizrskih salonih Balayage priporočajo strankam z močnimi in zdravimi lasmi ter strankam, ki se ne želijo zelo pogosto barvati ker se narastek (če ni siv) lepo zlije. Odsvetujejo pa ga tistim s poškodovani in tankimi lasmi. To pomeni, da bomo  z opisanim načinom barvanje potrebovale vsake 3 do 4 mesce. Seveda, če nimamo sivega narastka. Za izdelavo Belayage tehnike si je potrebno vzeti nekoliko več časa, saj sam postopek barvanja traja vsaj 4 ure, odvisno seveda od gostote in dolžine las.

Izberite si svojo jesensko barvo s pomočjo strokovnjakov v https://simple.si/ frizerskih salonih.