Jesen v Štanjelu

Štanjel – srednjeveška vasica je biser kraške arhitekture in kulture ter pomembno središče, ki gosti razne kulturne in znanstvene dogodke. Štanjel pa je seveda najbolj prepoznaven po svojem starem vaškem jedru in prve omembe kraja segajo v leto 1402. Naselje je največji razvoj doživelo v 16. in 17. stoletju, zato je iz tega časa tudi večina arhitekture.

Jesen na Krasu nas razvaja s toplim vremenom in s slikovitimi kulisami. Kras je poseben svet in če želimo spoznati njegove prave barve, je obisk v jesenskem času nujna izbira. Ko se ruj obarva v živordeče odtenke so pogledi nanj zares dramatični. Kamen pa je tisti element, ki Krasu daje podobo in dušo. In pa seveda rdeča kraška zemlja, kjer iz trte refošk nastane avtohtono slovensko vino teran. To je tudi kraj, kjer zori pravi kraški pršut, ki ima zaradi svojega okusa, teksture, izgleda in vonja posebno gastronomsko vrednost, ki jo lahko primerjamo z arhivskimi vini.

Jaz sem so v to prelepo okolje podala v obleki iz spletne trgovine Papina. Skupaj z Ireno sva za to priložnost izbrali obleko iz viskoze, ki se s svojo barvo in vzorcem lepo zlije v jesenski Kras. Obleka je tudi neverjetno udobna in lahko jo nosimo s pasom ali brez.

Papina.si je spletna trgovina z oblačili za dame, ki so rade lepe in modne. Njena posebnost pa je osebni pristop, kar pomeni seveda tudi garancijo na zadovoljstvo strank. Irena Jurjevec vam z veseljem pomaga in svetuje pri nakupu, je pa tudi fleksibilna in hitra pri morebitnih vračilih.

V Papina.si lahko izbiramo oblačila zelo popularne francoske blagovne znamke Coline: majice, obleke, tunike, krila, jakne, plašče, hlače ter seveda modne dodatke. Zelo pestra je tudi ponudba oblačil za močnejše postave, ki optično zakrijejo, kar želimo skriti ter poudarjajo atribute, ki jih želimo poudariti in pokazati. Celotna linija oblačil za močnejše postave sledi preprostim trikom z vzorci, kroji in  barvnimi kombinacijami.

Obleko sem dopolnila z modrimi mrežastimi samostoječimi nogavicami iz spletne trgovine Svet nogavic, ki so čudovita in popolna izbira za jesenski in pomladni čas.  O prednostih samostoječih nogavic sem že pisala in udobje, ki nam ga nudijo je zares čudovito. Božanske so, ker  ne lezejo, silikon se lepo obdrži na nogi in ostane tam, kamor ga postavimo. Za vse, ki imamo rade dolge nohte na rokah pa samostoječe nogavice pomenijo tudi manj možnosti da se stržejo, saj jih oblečemo in slečemo le enkrat na dan.

V toplejših dneh so mrežaste nogavice prava izbira, saj lahko mreže lepo dopolnijo cel styling, so pa seveda tudi bolj zračne in bolj obstojne. S prihodom hladnejših jesenskih dni pa bomo mreže nadomestile z gladkimi samostoječimi nogavicami, ki jih brez težave nosimo še pozno v jesen. Je pa seveda pravilna velikost samostoječih nogavic ključnega pomena, da jih bomo nosile z zadovoljstvom. V spletni trgovini Svet nogavic vam z veseljem svetujejo o izbiri.