Blagodejni učinki finske savne

Savnanje je k nam prišlo iz severnih držav, predvsem iz Finske, tudi sama beseda savna izvira iz finščine. Med savnanjem se sprostimo in umirimo, zmanjšujemo stres in razstrupljamo telo, na naraven način preprečujemo prehlade, astmo in večamo odpornost. Vročina v savni pospeši prekrvavitev in povzroči odpiranje por. Tudi poraba kalorij se med potenjem poveča. Sproščata se psihična in fizična napetost, zato se zmanjšajo bolečine v mišicah in sklepih. Posebno priljubljene so finske savne, v njih se temperatura povzpne do 90 stopinj, vlaga pa je približno 10-odstotna. Vlago lahko povečujemo s polivanjem vode po razgretih kamnih v peči, vodi pa lahko dodamo tudi aromatična eterična olja. V finski savni smo približno 15 minut, na kar nas opozori peščena ura. Sledi ohlajanje s hladno vodo in počitek. Celoten postopek še dvakrat ponovimo. V hladnih dneh se tako na naraven način pregrejemo in prečistimo. Pomembno pa je, da si za savnanje vzamemo dovolj časa, se umirimo in sprostimo.

Če imate to možnost, vam toplo priporočamo nakup savne, saj predstavlja uporaba savne v zavetju svojega doma resnično udobje. Predvsem pa je to investicija, katere vsi ljubitelji savnanja zagotovo ne boste obžalovali. Iz svoje izkušnje pa vam lahko zagotovim, da je naročilo savne pri podjetju Infraworld https://www.infraworld.info/ čudovita izbira. Od naročila do montaže resnično vse poteka v skladu s ponudbo in dogovorom. In ker sama ne sodim med najbolj nezahtevne stranke, lahko z veliko gotovostjo potrdim, da so bili dovzetni za vse moje pomisleke, predloge in pripombe. Zelo profesionalno in na način, da prijeten občutek na sodelovanje z Infraworld ostane še dolgo v spominu.

V kolikor te možnosti nimate, pa je vsekakor zasebni najem savne bistveno boljši kot uporaba savne v velikih hotelskih kompleksih. V današnjih časih pa je to tudi bolj varna izbira.

V https://www.facebook.com/prvinskorazvajanje vam nudimo popolno zasebnost uporabe savne, ki jo povežemo s kopeljo v ogrevani kadi na prostem. V jesenskem, zimskem in pomladnem času je to izkušnja, ki ostane v spominu in jo boste želeli večkrat ponoviti.