Benetke maj 2022

Na našem izletu v Benetke se nas je zbrala lepa druščina in seveda nam je vsem blizu  ideja, kateri na profilih Urejene po petdesetem sledimo: to pa je, da bi bile urejene v vseh pogledih: zunaj, znotraj, v mislih, besedah in dejanjih ter v obnašanju, čustvovanju in delovanju. Ker kadar delujemo na tak način, smo lahko tudi strpne, spoštljive, hvaležne, skromne in darežljive ter na ta način naredimo svet lepši in bolj prijazen.

Za vse, ki smo prišli na obalo že v petek, je podjetje TOP Line organiziralo brezplačen voden ogled Pirana. Odkrili smo prelepe kotičke tega mesta in se iz srca veselili lepega darila.

Za dodatno vsebino so poskrbele čudovite dame: slikarka Katarina Vidmar, joga in wellns trenerka Suzana Komel, modna novinarka in modna navdušenka Brigita Potočki, Moderna babi Mojca Cimerman, Mojca Janželj Tomažič pa se nam je pridružila kot fotografinja.

Naš izlet je bil seveda tudi zabaven, saj smo na povratni vožnji spoznali naše sponzorje in igrali tombolo.

Glavna nagrada je bila slika Benetk  – akril na platnu, čudovito delo slikarke Katarine Vidmar.

(Fotografije z ladje žal niso ostre, ker se je ladja zibala :-).

Prav tako skrbno pa smo izbrali tudi ostale imenitne nagrade, ki so jih prispevali naši dragi prijatelji in partnerji:  Mountaindrop z izdelki z gorsko smolo – z nami je bila Neža Perger, predstavnica podjetja, ki nam je omogočila, da smo izdelke tudi preizkusili.

Bee Queen s kremo z naravnim čebeljim botoxom – z nami je bila Vesna Muller, ki kremo izdeluje s pomočjo par milijonov čebelic. Predstavili smo tudi podjetja: KARBONOIR  z izdelki iz aktiviranega oglja,  spletno prodajo nogavic SVET NOGAVIC , KATARINCA naravno kozmetiko, ZALOŽBO PRIMUS s čudovitimi knjigami in Villo Castanea – ki je podarila butični oddih v dolenjskih Benetkah.

Ob prihodu nazaj na ladjo, po ogledu Benetk smo razdelili darilne vrečke, v katerih je bilo 100% naravno ročno izdelano milo in sporočila naših sponzorjev s kodami za popuste. In čakalo nas je še eno darilo podjetja TOP Line: prava beneška penina Bellini.

Benetke pa je vsak lahko izkusil na svoj način, nekateri na vodenem izletu v organizaciji Benetke.com.

Nekateri so raziskovali sami.

In še nekaj trenutkov, ki jih je v svoj objektiv ulovila fotografinja Mojca Janželj Tomažič skozi njene zelene oči:

https://zeleneoci.si/

Nekatere smo se izleta udeležile s partnerji, nekatere s prijateljicami. Sama sem bila vesela,  da me  je spremljal moj mož. Ker sva vodenje po Benetkah v organizaciji Benetke.com že izkusila, sva se tokrat odločila, da se pridruživa skupini slikark pod vodstvom Katarine Vidmar.

V času našega obiska, v Benetkah poteka tudi bienale umetnosti,  59. mednarodna umetniška razstava, ki bo na ogled do 27. novembra 2022. Glavna tema letošnjega bienala Mleko sanj “nagovarja ljudi, da se ustavijo, razmislijo, kje so, in uskladijo realnost in irealnost tega sveta v svoji glavi in se dejansko zavedajo svoje pozicije”. Katarina nas je opozorila na dejstvo, da so prvič v več kot 120-letni zgodovini beneškega bienala večino razstavljenih del ustvarile ženske.  Več zanimivih razstav je na ogled tudi v različnih krajih po mestu in tako smo lahko okusili tudi majhen delček te razstave.

Glavna pa je bila seveda Gallerie dell’Accademia, kjer se lahko prepustimo mojstrovinam beneškega slikarstva do 18. stoletja. Tukaj se razigranost beneških ulic popolnoma umiri in čas se odvija na drug način.

Skupina slikark Katarine Vidmar si je ogledala tudi galerijo Peggy Guggenheim.

Še zaključek z espressom pri Florianu na trgu Sv. Marca.

In plovba po Canalu Grande do Terminala S. Basilio,

kjer nas je čakal katamaran in vožnja nazaj do Pirana.

Lepi odzivi in zadovoljni obrazi so zaključili naš skupni izlet v prelepe Benetke.