Siva s tulipani

V sodoben industrijski slog Hiše Budja v Mariboru že z gotovostjo vstopa pomlad. Z veseljem sem se odločila, da jih obiščem in se prepustim njihovemu razvajanju. Z Brigito, Tomažem, Niko in Alešem je bil dan popoln in zabaven.

Verjetno si vsaka ženska kdaj zaželi, da bi se v modernem ambientu prepustila izkušeni stilistki, vizažistki in fotografu. Sama sem v tem nepopisno uživala, zato bom to čudovito doživetje delila z vami.

Kombinacijo oblačil in dodatkov sicer same sestavimo vsako jutro, ko se oblečemo. Nekatere  ob tej priložnosti bolj razmišljajo o tem, kaj je udobno, druge sledijo svojemu osebnemu slogu, nekatere pa si želijo najnovejših modnih trendov. Od tega, kako se same počutimo in seveda od tega, kako nas vidijo drugi, pa je velikokrat tudi odvisno, v katero smer se bo odvijalo naše življenje.

Seveda se vsako jutro tudi naličimo, kolikor nam dopuščata čas in naše poznavanje tega področja, naše spretnosti in občutki. Vsak make up je popolnejši na redno negovanem obrazu. Vizažist pa je strokovnjak, ki z ličenjem poudari lepoto in značajske poteze obraza.

Fotograf je tisti del ekipe, ki zazna trenutek, nadzira sceno in ujame vse tiste elemente, ki so pomembni za dobro fotografijo – od osvetlitve do različnih položajev, barv in kombinacij.

In seveda ni nič narobe, če si vse to privoščimo v zrelih ženskih letih. Celo nasprotno – vsaka stvar, ki je vsaj malenkost oddaljena od vsakodnevne rutine, lahko deluje neverjetno poživljajoče in osrečujoče. To pa so občutki, ki so dobrodošli v vsaki starosti, v vseh življenjskih obdobjih in v vsakem kotičku sveta. Zato sem se jim z največjim navdušenjem prepustila in v polnosti doživela.

Naše skupno zadovoljstvo in veselje smo preprosto poudarili zgolj s prvimi pomladnimi tulipani.

Hiša Budja združuje tradicijo in moderni pridih, kar zagotavlja prijetno bivanje in dobro počutje vsem, ki jih obiščejo. Toplina in domačnost Hiše Budja ter tradicionalna slovenska kuhinja na moderen način, so dobri razlogi za obisk. Poleg prenočišč lahko pri njih izvajate tudi poslovne dogodke, seminarje ali srečanja za zaključene skupine. Prenovljen industrijski slog zaznamuje les, kovina in navidezno obrabljene površine ter stene s staro neobdelano opeko. Pomemben element tega sloga so vintage svetila, ki dodajo prostoru toplo, intimno svetlobo.

V to okolje smo umestili styling v sivi barvi, ki ustvarja občutek miru in skromnosti. Siva barva je umirjena, tiha, zadržana in doda pridih zbranosti. Sivi odtenki pomenijo zrelost in odgovornost, oblačila v sivi barvi pa izberejo ljudje, ki imajo radi mir in jim je samota ljubša od hrupa. Siva barva je tudi sinonim za preprosto eleganco in z njo smo dosegli skladnost prostora in oblačil.  Stilistka je oprijeto temno sivo obleko dopolnila s svileno bluzo v svetlo sivem odtenku in dodala prav tako svetlo sive mrežaste nogavice, ki se komajda opazijo, a lepo oblikujejo nogo. Čevlji so nežno zeleni in se perfektno ujemajo z ogrlico, ki se obenem dopolnjuje tudi s sivo obleko. Na ta način je povezala styling in dolgočasno sivino popestrila s komaj opaznimi zelenimi detajli. Preizkusili smo dva modela čevljev, vendar v enakem, svetlo zelenem barvnem odtenku.

Mrežaste nogavice Svet nogavic so odlična izbira za toplejše dni, ki z gotovostjo prihajajo. So obstojnejše od gladkih nogavic, saj so niti močnejše in bolj elastične. Uporabili smo siv odtenek nogavic, ki se odlično kombinira z nežno zelenimi čevlji, ki skupaj s prvimi tulipani nakazujejo prihod pomladi.

Nika Mirt – Makeup Artistry je za to priložnost izbrala ličila v naravnih tonih na očeh, licih in ustnicah. S tem je dosežen naraven videz, ki deluje urejeno in dovršeno. Nika je z vlažilnimi kremicami, primerji, tekočo podlago s kisikom, pudrom, fiksirjem in seveda z vso svojo spretnostjo poudarila in prikrila, kar je bilo potrebno. Lepo izdelan make up pa pomeni tudi prijetno počutje in dodatno samozavest.

Urejene po petdesetem, Foto: Tomaž Rižnar

Styling: Brigita Potočki, MJZ Fashion

Nogavice:  Svet nogavic

Make up: Nika Mirt Make up Artistry