Razvajanje z okusom pomaranče

Že sam vonj pomaranče nam pričara občutek sreče, zadovoljstva, nas predrami in dvigne raven naše energije. Pomaranče imajo poleg prijetnega vonja in okusa tudi mnogo pozitivnih lastnosti: so zelo bogate z vitaminom C, z eno samo pomarančo zaužijemo 93 % potrebnega dnevnega vnosa tega vitamina. Vsebujejo tudi vlaknine, vitamin B1 in B5, baker, kalij, magnezij in kalcij. Prava zdravilna vrednost pomaranč se skriva v obilici fitosnovi, saj jih vsebujejo več kot 270 in te so armada lovcev na proste radikale, katerim preprečujejo, da bi v telesu povzročili škodo v obliki bolezni. Pomaranče pa tudi upočasnjujejo staranje. Znane so kot eden izmed najbolj zdravih sadežev in v zimskem času pomagajo v boju s prehladi. S številnimi vitamini in minerali so pomaranče močan antioksidant, ki znižuje visok krvni tlak in raven holesterola v krvi ter so odličen sadež za razstrupljanje telesa. Pomaranče so vir zdravja in tudi dobrega počutja, ohranjajo vitalnost in krepijo imunski sistem. In ne nazadnje pomaranče vplivajo tudi na zmanjševanje telesne mase, sajpospešujejo vse prebavne procese in pomagajo kuriti odvečne maščobe. Vitamin C bo okrepil imunski sistem, fitosnovi pa bodo upočasnile proces staranja in pospešile tvorbo kolagena.

S tem, ko bomo zaužile pomarančo ali si pripravile pomarančni sok, bomo neskončno uživale v opojno dišečih in sočnih plodovih.  Olupkov pomaranče seveda ne bomo zavrgle, pač pa jih bomo posušile na peči ali radiatorju.  Med sušenjem nas bo nežen in svež vonj pomaranče poživil in v nas ves dan vzbujal občutek ugodja in sreče. 

Pomaranče si lahko privoščimo na zelo različne načine. Danes jih bomo zaužile in uživale v aromaterapiji, v naslednjih dneh pa bomo iz pomaranč pripravile tudi masko za obraz, piling za telo in kopel. 

Razvajanju s pomarančami kar ni videti konca.