Maska za obraz s pomarančami, medom in glino

Pomaranče vplivajo na lepšo, bolj gladko in napeto kožo, saj spodbujajo proizvajanje kolagena, zato si z veseljem privoščimo masko za obraz. Primerna je za vse tipe kože. 

Za pripravo maske za obraz potrebujemo pomarančni sok, med in glino.

Priprava: 

V skodelici zmešajte sok pomaranče z žličko gline in žličko medu, tako da dobite gladko zmes. Nanesete na obraz in predel vratu ter pustite delovati 20 minut. Z vratu masko najlaže odstranite z blazinico, z obraza pa kar sperete z mlačno vodo, osušite z brisačko in nato uporabite kakovostno vlažilno kremo. Maska bo odstranila odmrle kožne celice, kožo posvetlila, ohranila vlažnost kože in ji podarila čudovit sijaj.

Pomaranča je zelo primerna za nego kože, saj uravnava pH kože, sadne kisline pa delujejo kot piling in odstranijo odmrle kožne celice. Koža bo po uporabi pripravkov iz pomaranče čista in napeta.

V medu se skriva ogromno dragocenih sestavin, ki kožo obnavljajo, nahranijo in pomirjajo, zato je med zelo primeren za nego kože. Maska z medom gladi gubice in ohranja vlažnost kože, saj veže vlago v celicah. 

Glinene maske so namenjene intenzivnemu čiščenju kože. Glavni lastnosti gline sta čiščenje in razstrupljanje kože. Obenem pa daje tudi piling učinek, saj odstranjuje mrtve celice iz površinske plasti kože in spodbuja cirkulacijo.

Tako preprosto, da si zares moramo privoščiti.