Mallorca, Balearski otoki

Mallorca je eden izmed štirih otokov, ki skupaj z Ibizo, Menorco in Formentero sestavlja Balearske otoke. Mallorca je znana kot lahko dostopna meka za ljubitelje sončnih plaž, čudovitih pokrajin in gora ter cenovno ugodne mediteranske hrane. Obala je dolga več kot 550 km.

Geografsko lahko otok razdelimo na tri dele. Skale Serra de Tramuntana se raztezajo od jugozahoda do severovzhoda, medtem ko se Serra de Llevant razteza vzdolž vzhodne obale. Med njima se razprostira osrednja ravnina.

Idilične peščene plaže na vzhodu in  slikoviti razgledi s klifov na zahodu otoka nas vabijo, da si jih ogledamo in uživamo v prelepi naravi. Zelo dobra izbira je najem avtomobila, s katerim lahko zares raziščemo ta izjemen otoček.

Z avtom je prekrasen izlet tudi do znamenitih Draških jam. Kapniki so stari milijone let in zagotovo spadajo med tiste stvari, ki jih moramo uvrstiti na seznam obveznih ogledov na otoku. Morje sega globoko v jamo in po njem se pripeljejo osvetljeni čolni, na katerih igrajo klasično glasbo.

Mallorca se lahko pohvali s sredozemskim podnebjem in dolgimi peščenimi plažami, ob katere pljuska kristalno čisto morje.

Palma de Mallorca ponuja popolno kombinacijo obmorske sprostitve in prijetnega vzdušja ter živahne promenade za večerne sprehode.

Izjemno ugodno ponudbo počitnic na Mallorco iz bližnjih letališč lahko rezervirate na SloveniaVacation.

Z navdušenjem priporočam.