Komfi LOOKBOOK

Šiviljstvo “Heart Still” iz Bele krajine, ki je bolje poznano pod blagovno znamko Komfi,  že 28 let ustvarja, kreira in proizvaja udobna oblačila iz naravnih materialov.

Podjetje sta ustvarila Vida in Edvard Kočevar, ki sta začela kar v domači garaži. Počasi sta gradila podjetje in svoj posel preselila v delavnico ter tudi zaposlovala. Tako danes tri zaposlene šivilje šivajo, Vida in Edvard pa skrbita za vse ostalo, od kreiranja novih modelov, narisov, krojenja, nabave in prodaje. Vida veliko časa še vedno šiva, Edvard pa se ukvarja s prodajo. Tu se ločita, ostalo pa je večinoma skupno delo. S pomočjo hčera pa zadnja 3 leta deluje tudi spletna trgovina Komfi.si. Svoje izdelke prodajajo v okoli tridesetih trgovinah po celotni Sloveniji, prav z odprtjem spletne trgovine, pa se je povečala tudi njihova prepoznavnost.


Razveselila sem se novih modelov majic v spletni trgovini Komfi. Odločila sem se za črno in modro barvo, na izbiro pa imamo še celo paleto drugih kombinacij: bordo, sivo, vijolično in rdečo z različnimi cvetličnimi vzorci.

Dolge hlače z mašno v črni barvi sem dopolnila s črno majico v kombinaciji s cvetjem.


Za modro različico sem izbrala hlače iz nekoliko debelejše elastične pletenine punto roma, ki je izjemno trpežna in lepo oblikuje postavo.

Za sprehod po jesenskem gozdu, za nabiranje kostanja, za vonj po dežju, zemlji in listju ter za veselje v prelepih jesenskih barvah sem poiskala udobna in kvalitetna oblačila Komfi.si.


Oblačila so naše ogledalo, od njih je v veliki meri odvisno naše počutje. Izbiramo jih glede na dejavnost, letni čas, starost, postavo in priložnost, za katero jih potrebujemo. In kot za vse druge priložnosti, je zelo pomembna pravilna izbira oblačil tudi za prosti čas. Oblačila za šport in ostale aktivnosti v prostem času morajo dihati.

Bombaž in naravni materiali za počitnice ali za športne aktivnosti: kolesarke in majice v različnih barvah.

Kljub veliki izbiri sodobnih sintetičnih materialov, sama še vedno najraje uporabljam bombaž z dodatkom elastana. Majice in hlače do kolen (kolesarke) iz spletne trgovine Komfi.si so zelo udobne, pralne in tudi zelo lepe.


Oblačila za prosti čas in bolj sproščene priložnosti so iz naravnih materialov, prevladujeta bombaž in viskoza, ki dihata. Glede na letni čas, lahko izberemo navaden ali kosmaten bombaž. Razpon velikosti oblačil za ženske se začne pri 36 in sega do številke 54, moška oblačila pa so na voljo od številke 46 do 62. Tako so oblačila dostopna prav vsem odraslim različnih starosti in velikosti. Večina ponudbe je stalne, tako da lahko vedno kupimo svoj najljubši model. Majčke so bolj sezonske, ponudba hlač pa že veliko let ostaja enaka.

Za decembrski oddih na obali sem izbrala udobna oblačila, ki poskrbijo, da bodo sprehodi ob morju zares sproščeni. Govorimo o hoji, ki ne bo intenzivna telesna aktivnost, pač pa špancir po mestu in ob obali. In kljub temu, da to ni nekaj napornega, pa se v treh do štirih urah kljub temu nabere nekaj kilometrov, kar pa vsekakor zahteva udobje. Zato sem se odločila za bombažne hlače in polpuli Komfi z dodatkom elastana, kar zagotavlja prijetno počutje. Bombaž je odličen izolator toplote, uspešno odvaja vlago iz kože in je zelo zračen. Dodatek elastana pa poskrbi za udobje.

Dolge hlače z mašno so zanimive predvsem zaradi dizajna, ki običajne pajkice dvigne na malo višji nivo, ki je potem primeren za naš namen. Mašna, ki je podaljšana v hlačni del in se zaveže na preklop v predelu pasu pa bo tudi poskrbela za lepo oblikovanje postave. Hlače sem dopolnila še s črnim polpulijem, ki je tudi enake sestave: 92% bombaž in 8%elastan. Ker sta oba kosa v črni barvi in ker je seveda vendarle december, sem naprej dodala tudi malo srebrne, bleščic in biserov, kar celoten izgled poveže v lep komplet.Zima nas je obilno obdarila s snegom in čas je za zimske radosti. Za vse, ki uživamo v sprehodih po zasneženih hribih, so odlična izbira izjemno udobne hlače z okrasno zadrgo iz spletne trgovine Komfi.si.

Nekoliko debelejša elastična pletenina »punto roma« je primerna za hladnejše, zimske dni, pa tudi za pozno jesen in zgodnjo pomlad. Punto roma je debelejši, bolj kompakten material, ki poskrbi za lepo obliko postave. Material odlično prepušča zrak in zagotavlja koži, da diha. Pogosto se uporablja za izdelavo hlač, saj gre za izjemno trpežno blago.

Po sestavi je 70% bombaž, 25% poliester in 5% elastan. Ima eko tex certifikat standard 100, kar pomeni, da je barvan z barvami, ki ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko škodovale naši koži.

Sama sem izjemno navdušena nad posebnim jerseyem punto roma, kot tudi nad kroji, ki so nam na izbiro v spletni trgovini Komfi.si.