Grad Vinica

Prav lahko se zgodi, da je potrebno nadaljevati s praznovanjem že kmalu po novoletnih praznikih. Rojstni dnevi in obletnice pa se seveda ponavljajo vsako leto in potem se stalno dogaja, da iščemo kaj posebnega. Za take priložnosti in seveda tudi za vse ostale dni v letu je zelo dobra izbira zasebno wellness razvajanje, ki nas napolni z novimi močmi in energijami.

Odlična izkušnja je vrhunsko grajsko razvajanje v Gradu Vinica, kjer nam soba Klarnica nudi oazo miru in sprostitve. Viseča postelja ter zasebna savna in jacuzzi so umeščeni v prečudovit grajski ambient, ki odlično dopolnjuje tradicijo z vsem udobjem sodobnosti.

Soba Klarnica se imenuje po stari sorti vinske trte iz vipavske doline. Ljudsko izročilo pravi, da je lepa gospodična Klara v 16. stoletju zasadila mejo okrog svojega vrta in si tako ustvarila oazo miru. In tako je tudi soba Klarnica v Gradu Vinica oaza miru, udobja in ugodja.

Spanje v viseči postelji je izjemno pomirjujoče in ima pozitivne učinke na limfni sistem in prekrvavitev. Viseča postelja zagotovo prežene težave s spanjem, saj je dokazano, da nežno pozibavanje uspava in je zelo podobno občutkom, ki smo jih zaznavali, ko se še nismo rodili. Nežno zibanje v nas aktivira sproščenost, zato bomo bolje spali in imeli lepše sanje. Občutek lebdenja pomirja in sprošča.

Popolnoma vse, kar potrebujemo za boljše počutje, užitek in sprostitev pa nam nudi zunanji jacuzzi, ki je umeščen na terasi sobe z osupljivimi pogledi na reko Kolpo. Na terasi, ki je prav na vrhu gradu dobimo občutek, da je nad nami samo še nebo, zvezde pa so skoraj na dosegu roke.  Zvezdni utrinki so tako blizu, da zagotovo uresničijo želje.

Masažni bazen pripomore k boljšemu počutju, lajšanju bolečin, lajšanju bolezenskih znakov ter izboljša spanec in na splošno zviša kakovost življenja. Vroča kopel pa ima posebno veliko koristi za ženske: pod vplivom temperature vode in masaže se bo naša telesna temperatura postopoma povišala, koža bo postala bolj gladka in mehka, hkrati pa se pospeši tudi metabolizem.


Zasebni najem savne ali pa savna kar v sobi pa je popolnoma nekaj drugega kot savnanje v velikih hotelskih kompleksih. Soba Klarnica na Gradu Vinica  nam omogoča, da to izkušnjo doživimo v polnosti. Izjemno prostorna finska savna v sobi je resnično kraljevska in v hladnih dneh se bomo tako na naraven način  pregreli in prečistili. Kombinacija sproščujoče vročine in osvežujoče ohladitve pod lesenim čebrom naše misli odpelje daleč stran od vsakodnevnih skrbi in stresa. Hladna prha iz lesenega čebra naše telo osveži, čeprav se še vedno odzivamo s potenjem od vroče savne. Za tako sprostitev si je potrebno vzeti dovolj časa, da resnično umirimo telo in dušo.

In čeprav pri tej vrsti oddiha kulinarični užitki seveda niso na prvem mestu, pa ne moremo brez navdušenja mimo grajskega zajtrka. Zajtrk je postrežen v prelepem salonu, mize pa so razporejene ob panoramski steni in že sam pogled na Kolpo in pokrajino ob njej vzbudi v nas radost in veselje. Ker so v celem gradu zgolj tri sobe, to pomeni, da bomo tudi zajtrk lahko uživali v miru in tako pričeli svoj dan na najbolj popoln način. Ob prijetni toploti ognja v kaminu pa se čas ustavi in nas zaziba v druge časovne dimenzije.

Ko smo tako napolnjeni z novimi energijami iz jacuzzija in savne in čudovito naspani, je umirjen začetek dneva ob razkošnem zajtrku edinstveno doživetje. Iz spoštovanja do prelepega okolja, do gostiteljev, do sebe in do drugih gostov je primerno, da to tudi pokažemo. To pa naredimo z mirnim in tihim obnašanjem, tako da nikogar ne motimo in seveda spoštovanje pokažemo tudi z izbiro obleke. Običajno so oblačila v hotelu odvisna od števila zvezdic, s katerim se le-ta ponaša. Za zajtrk bi z gotovostjo priporočila svetle odtenke, ki že sami po sebi govorijo o našem dobrem počutju in zadovoljstvu, o svežini in umirjenosti, ki nam jih izbrano okolje ponuja.