Audiobook

Pomembna novost naših knjižnic v letošnjem letu je brezplačna izposoja zvočnih knjig na portalu Audibook. Portal Audibook omogoča vsem članom knjižnic  devetdesetdnevno brezplačno poslušanje zvočnih knjig.

Zvočne knjige (oziroma govorjene knjige – audiobook) so posnetki na glas prebranih knjig in drugih del. Zvočne knjige so dobrodošla novost za vse, ki preko dneva še vedno precej časa preživimo za računalnikom in so zvečer naše oči že utrujene. Lahko pa seveda poslušamo tudi kjerkoli in kadarkoli, med vožnjo v avtomobilu, ko kuhamo, na sprehodu, med počitkom v savni,… Prve zvočne knjige so bile sprva predvsem v javnih knjižnicah in šolah na razpolago za slepe.

Do zdaj te možnosti, torej izposoje v knjižnici pri nas, še nismo imeli. Na nivoju knjižnične izposoje so vsi za knjižnico zakupljeni naslovi članom brezplačno na voljo brez časovne omejitve. Knjigo si izposodimo tako kot v knjižnici, oziroma še bolj enostavno, kar iz domačega naslonjača in na svojem telefonu. Vse skupaj je zelo preprosto, zelo jasna navodila pa lahko pogledate tudi na YouTube – Knjižnična izposoja avdio knjig.

Za vse, ki bi želele breti zvočne knjige v angleškem jeziku, pa vabim k ogledu prispevka

https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/15-najboljsih-spletnih-strani-za-brezplacne-zvocne-knjige.html, kjer so predstavljene spletne strani z zvočnimi knjigami, kjer vam za nakup ne bo potrebno odšteti niti centa.