Izkusite blaginjo v tem trenutku

Louise L. Hay nam v knjigi Izkusite blaginjo v tem trenutku odpre vrata v svet afirmacij. Knjiga pripoveduje o moči in pomenu afirmacij ter nam razloži, kako jih uporabimo v tem trenutku.

Afirmacija je, zelo preprosto, nekaj, kar izrečemo ali pomislimo. Za izboljšanje življenja nam knjiga priporoča, da svoje razmišljanje in govorjenje naravnamo po pozitivnih vzorcih. Afirmacija nam odpre vrata in je začetna točka na poti spremembe. Sleherna naša misel ali izrečena beseda je torej afirmacija. Tudi naš celotni notranji dialog, pogovarjanje s samim seboj, je tok afirmacij.

Oblikovanje afirmacij je zavestno iskanje določenih misli, ki bodo v prihodnosti učinkovale dobro. Louise se dotakne bistvenih tem in vprašanj (zdravja, čustev, strahu, odvisnosti, odpuščanja, blagostanja, ljubezni ipd.) ter nam predstavi vaje, s katerimi lahko dosežemo spremembe na bolje na resnično vsakem področju svojega življenja.

Vsaka misel torej šteje. Vsaka pozitivna misel v naše življenje prinaša dobro in sami s svojim načinom razmišljanja privlačimo določena izkustva.

Knjiga nas vabi, da mislimo pozitivne misli. Zdaj… danes… ta trenutek, kajti: če smo pripravljeni spremeniti svoje mišljenje, lahko spremenimo svoje življenje.